Srpski Heavy Metal dobio je novo ime!

  • Žanr: Heavy Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2008.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Kragujevac je grad koji je uvek imao čime da se ponosi kad su alternativni muzički pravci u pitanju, pa tako mlada ekipa okupljena iza, za metal pravac, sasvim adekvatnog naziva Forever Storm, upravo to i potvrđuje.

Ovim promo diskom najavljuje se debi album nazvan Soul Revolution, koji bi prema najavama trebao biti objavljen za One Records u skorijoj budućnosti. Četiri pesme na ovom promotivnom disku pričaju sasvim jasno definisanu i preciznu priču, koja se zove US power/thrash heavy metal, tj. drugim rečima, ispred nas je bend koji će bez sumnje naići na odobravanje kod Iced Earth ili Iron Maiden fanova. Produkcijska rešenja kod domaćih bendova, kako vreme prolazi, ipak idu uzlaznom putanjom, što potvrđuje i rad na ovom albumu; Forever Storm poseduje apsolutno reprezentativan zvuk koji će im osigurati samo hvalospeve. Sve je jasno razumljivo, od zvuka bubnja, pa do više nego ubedljivih vokalnih deonica, pozitivno će iznenaditi bilo koga ko se susretne sa ovim albumom, dok FS nemaju problema ni sa onim drugim bitnim aspektom – pisanjem pamtljivih hitičnih pesama, bez kojih heavy metal bend nema nikakvog smisla. Bila to maidenska Battle Cry, razaračka Gunslinger, thrash-friendly Who I Am…

Da skratim, FS čine mladi momci, ali cela ova priča mogla bi se bez problema pripisati znatno iskusnijim muzičarima, barataju instrumentima na zavidnom nivou, komponovanje im ne predstavlja problem, produkciju smo već pomenuli, dok je poslednji delić slagalice (dizajn omota) ugradio mr. Bane Kerac, poznati novosadski crtač i karikaturista. Neću preterati ako recenziju zaključim sledećim rečima – Srpski Heavy Metal dobio je novo ime!

Spisak pesama:

1. Gunslinger
2. It Rains
3. Battle Cry
4. Who I Am

Komentari