Vjerovatno i najbolje izdanje s ovih prostora za ovu godinu!

Udarac! I te kakav. Vjerovatno i najbolje izdanje s ovih prostora za ovu godinu!

Bròn je ambijentalni solo-projekat Novozelanđanina KG-a (Krigeist), koji je započet u Škotskoj 2014. E sad, ako se pitate kakve to veze ima sa srpskim metalom, ima. U međuvremenu se KG preselio u Beograd, a s dolaskom bubnjara GH-a, okreće se više ka tradicionalnoj formi black metala. Ovde ćemo napomenuti da KG svira i u našim sastavima Svartgren i Nadsvest.

Bròn

Ovo, inače, šesto po redu full-length izdanje nam donosi tri veoma dugačke pjesme ukupnog trajanja preko 50 minuta. Uh! Kako sad opisati muziku!?! Ima tu baš svega (iz okvira žanra naravno, ovdje nema jeresi). Od dugih ambijentalnih pasaža na klavijaturama do blastbeata. Pjesme su dugačka putovanja kroz nadrealno. Opisati ih u detalje bi ovu recenziju pretvorilo u knjigu, pa je dovoljno reći da dugo nisam čuo nešto ovakvo kvalitetno i da je svaki ton na svom mjestu. Svirka, produkcija, sve zvuči svjetski i upravo onako kako i treba za ovaj žanr.

Teško je opredijeliti se za favorita od tri ponuđene numere, pošto zvuče kao jedna velika priča. Iako su naslovi na srpskom, interesantno je da su osim refrena, tekstovi na engleskom jeziku. Sam artwork je vrhunski urađen, a za isti je bio zadužen naš Khaos Diktator aka Atterigner (Triumfall, Gorgoroth, Nadsvest). Pored diska, najavljena je i ploča i iskreno, jedva čekam da se domognem iste.

Sve u svemu, jedno neočekivano i vrhunsko izdanje, koje najtoplije preporučujem.

Bròn – Pred dverima noći spisak pesama:

1. Dverima noći
2. Usnulu zlobu razbudi
3. Zastore skrši

Bròn - Pred dverima noći
Produkcija90%
Originalnost86%
Vizuelni identitet93%
Uverljivost100%
92%Finalni utisak

Komentari