Worlds Apart nudi čistokrvni progressive metal bez ikakvih osetnih primesa, i kao da dolazi iz najboljih godina koje je ovaj žanr video

  • Žanr: Progressive Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2008.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Acid Rain, beogradski progressive metal sastav, uzdigao se iz pepela, i ponovo je aktivan! Prekid u radu svojevremeno je najavljen kao definitivan, međutim, ovaj promo disk sa tri pesme govori drugačije. Worlds Apart nudi čistokrvni progressive metal bez ikakvih osetnih primesa, i kao da dolazi iz najboljih godina koje je ovaj žanr video (druga polovina devedesetih).

Osnovna razlika između prošlog snimka i ovog ovde je u vokalima. Marko Čapljić je danas u bendu Nightfall, dok su Acid Rain upotrebili jednog od najboljih mlađih pevača na srpskoj i beogradskoj demo metal sceni, Srđana Zuvića (možda ga znate iz hard rock benda Eon). Acid Rain ovim snimkom nisu išli ka izmišljanju tople vode, već su nam ponudili visokokvalitetan progressive metal mračne atmosfere, čiji kvalitet jedino umanjuje tehnički aspekt svega ovoga, tj. kućna produkcija (i programiran bubanj). Osim toga, nemam apsolutno nijednu primedu, već naprotiv, samo pohvale! Gitarski rad je vrhunski, klavijature nisu napadne, ali igraju jako bitnu ulogu u zvučnoj slici, dok se Srđan veoma dobro snašao i u ovom bendu (sitne zamerke idu na naglasak engleskog jezika, ali to se da srediti vremenom).

Iskreno se nadam da nećemo dugo čekati full length, a do tada, toplo vam savetujem da ih potražite na Myspaceu, ako se ne varam, tamo stoji link za download kompletnog ovog EPa, pa iskoristite priliku.

Spisak pesama:

1. Worlds Apart
2. Solitude
3. Guide the Blind

Komentari