Domaća black metal scena oslabila je na kvantitetu, a i kvaliteta je nažalost sve manje, ali verujte mi na reč, ovde imamo zlatan primer kako stvari mogu da se vraški dobro odrade i u 2008. godini
  • Žanr: Atmospheric Black/Doom Metal
  • Izdavač: Eichenwald Industries, 2008.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Beogradsko/pančevačke black metalce Dead Shell of Universe predstavili smo  recenzijom istoimenog albuma u njegovoj neobjavljenoj verziji, a kako su momci bili ljubazni pa nam uručili i zvanično izdanje, red je da uzvratimo sa nekoliko redova, i da vas u kraćim crtama podsetimo o čemu je reč.

DSoU se kreće linijom koja spaja black metal sa doom atmosferom, epičan je kad treba, mračan i mističan takođe. Tri pesme trajanja preko 30 minuta, adekvatna produkcija, i poprilično unikatne ideje, ovde su realizovane zrelo i sa smislom. I sa vizuelne strane stvari nisu prepuštene slučaju, pa je Tamo gde pupoljak vene… jedan od lepše dizajniranih domaćih metal CD-ova… Kvalitet je prepoznao strani izdavač (kad smo mi već slabi na tom polju) Eichenwald Industries, i posredstvom njega, debi album ovog benda plasiran je širom sveta.

Domaća black metal scena oslabila je na kvantitetu, a i kvaliteta je nažalost sve manje, ali verujte mi na reč, ovde imamo zlatan primer kako stvari mogu da se vraški dobro odrade i u 2008. godini.

Dead Shell of Universe – Tamo gde pupoljak vene… Tamo je moje seme spisak pesama:

1. Sanjar
2. Tamo Gde Pupoljak Vene…
3. …

Komentari