Ovaj album je čisto uživanje

  • Žanr: Ambient / Folk / Gothic
  • Izdavač: Ekleipsi, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

U svetlu najave novog Tamerlan albuma, koji bi se na tržištu trebao pojaviti tokom februara meseca naredne godine, na red je stigao i The Antiexistence, album koji je nešto ranije (godinu dana ranije, da budemo precizniji) objavljen za italijanski net label Ekleipsi.

Da podsetimo, iza Tamerlan projekta stoji multiinstrumentalista i kompozitor Timur Iskandarov (gitara, lauta, klavijature…), kojem tu i tamo prilete u pomoć session muzičari, kad je reč o live nastupima, ili sitnim kozmetičkim doterivanjima albuma (ženski vokali, naracije, šaputanja). A sa The Antiexistenceom, nastavljeno je tamo gde se stalo sa Fool Moon Festival izdanjem – dakle, cilj je i dalje istraživanje ambijentalnih, folk, neo-gothic sfera.

Zaista, ovaj album je čisto uživanje. Svaki instrument znalački je razrađen, ideje su sveže i intrigantne, atmosfera duboka i opuštajuća. A ovih 11 pesama sasvim sigurno su namenjene da se slušaju, a ne da se o njima piše, jer nema š anse da se rečima može preneti poruka koje one nose.

Mahom instrumentalni rad je u pitanju, vokala nema, a nisu ni potrebni, iskreno rečeno. Akustične gitare i nenametljive klavijature, uz stidljivu podršku drum semplova, rade posao sasvim dobro.

Kako je Ekleipsi net label koji svoja izdanja distribuira besplatno, na ovom linku i vi možete preuzeti album, i uveriti se da je u pitanju idealan jesenji soundtrack, dok čekamo februar, kada će se pojaviti Gemini – Worlds of Eternal Creation, kojeg će objaviti izdavačka kuća Quartier23.

Spisak pesama:

1. Beneath The Moonlight
2. Manipura (Evocation Of Amon)
3. Tristan’s Lament
4. Drink For The Dead
5. On The Edge Of Eternity
6. Like Gods At Dawn
7. Arcane Dreams
8. The Antiexistence
9. Into Dementia (Realm Of Depths pt2)
10. Shadow Walk
11. Epitaph

Komentari