Ako ste upoznati sa prethodnim albumom, Perdition Calls je sasvim sigurna investicija. A ako niste, a raspoloženi ste za doom metal zvuk, nećete se pokajati ako investirate vreme i novac u ovaj album, jedan od retkih primera da domaći metal može da zvuči potpuno zrelo i svetski

Dominantne snage domaćeg doom metala, Tales of Dark… (tri tačkice pridodate nazivu benda zarad gramatičke pravilnosti), internacionalni rad nastavljaju saradnjom sa ruskom izdavačkom kućom Solitude Prod. (ovaj put, podetiketom BadMoodMan Music). Rezultat toga je drugi album ToD…, Perdition Calls. Doom Metal svetske klase je pred nama, kratko i jasno rečeno.

Postava je izmenjena u odnosu na prvi album (Kristijan i Andraš out (ovaj drugi je, međutim, zaslužan za bas deonice na ovom albumu), a Nina i Dane in, dok je Davor osim klavijatura, odsvirao i gitaru – valjda sam pohvatao sve kako treba), međutim, u zvučnoj slici, nema preteranih razlika u odnosu na prvi album (osim, možda, brisanja suvišnih black metal elemenata (lična procena), tj. blast beatova) – Tales of Dark… je i dalje prvoklasni doom metal sastav kojeg čine fenomenalni muzičari, koji se u ovoj priči veoma dobro snalaze.

Produkcijsko rešenje i ovaj put potpuno adekvatno ToD viziji – album je snimljen početkom godine u studijima Matrix i 42, dok je mix, mastering i produkciju obavio već pomenuti Davor Menzildžić. Talentovan čovek, zaista.

Zaista je teško ne pohvaliti svaki segment ovog izdanja, kada je perfekcionizam ove ekipe prosto zapanjujući

Na albumu se nalazi devet pesama, sve u trajanju iznad pet minuta. Vokalni kontrast između Jovane i Arpada i ovaj put fascinira – sigurno su među najboljim pevačima srpske metal scene današnjice, dok Jovana u sferi ženskih pevačica objektivno i svakako drugačije gledano, nema konkurenciju. A pesme – depresivne, mračne, odlično osmišljene i realizovane – od gitara, klavijatura, preko bubnja. Zaista je teško ne pohvaliti svaki segment ovog izdanja, kada je perfekcionizam ove ekipe prosto zapanjujući.

Dakle, ako ste upoznati sa prethodnim albumom, Perdition Calls je sasvim sigurna investicija. A ako niste, a raspoloženi ste za doom metal zvuk, nećete se pokajati ako investirate vreme i novac u ovaj album, jedan od retkih primera da domaći metal može da zvuči potpuno zrelo i svetski.

Tales of Dark… – Perdition Calls spisak pesama:

1. Wretched Fate For All
2. Allegoria Of An Eternal Sundown
3. Sounds Of The Ravage
4. Unassembled
5. The Crown Of Venomous Silence
6. Soft Pluvia Murmurs Piano
7. Hollow
8. The Majestic Nothingness
9. From Scarveiled Hearts

Komentari