Na ovom snimku nema jeresi zvane „moderni muzički uplivi i rješenja“ – tu je samo drevna rifologija za tradicionalne metalne glave

I konačno, na red za recenziju došao je EP benda Futurephobia, koji radi na relaciji Banja Luka/Prijedor/Sanski Most. Znajući koliko je teško u današnje doba naći kvalitetne ljude za bend, ne čudi što su se momci skupili iz par gradova. Nije lako raditi na daljinu, tako da je veoma pohvalno da bend kraj takvih izazova ipak funkcioniše.

Futurephobia na ovom izdanju donosi četiri pjesme (zapravo pet, no, prva je kraći intro) u old school thrash maniru sa death metal uplivima. Prvo što upada u uši je veoma kvalitetna produkcija. Za prvi EP, više nego odlična. Što se samih pjesama tiče, one se drže srednjeg tempa. Sve nekako očekujem da će preći u kec i ubrzati, međutim to se ne desi. Lično, svaki put kad sam preslušavao materijal imao sam utisak da slušam jednu te istu, jako dugačku pjesmu. Samim tim, teško je izabrati neku kao favorita, pošto kad god sam slušao, znao sam da sam na sljedećoj pjesmi jedino po tekstu refrena. Imao sam priliku da ih par puta gledam i uživo – sve je to na mjestu, praše momci, lete kose na sve strane, ali i tada sam imao isti utisak.

Futurephobia

Utisak, kao utisak, lični je, no, vjerujem da će fanovi old school thrash/death zvuka biti sasvim zadovoljni. Na ovom snimku u svakom slučaju nema jeresi zvane „moderni muzički uplivi i rješenja“ – tu je samo drevna rifologija za tradicionalne metalne glave.

Za prvi EP ovo zvuči sasvim solidno i profi odrađeno, a ostaje da se vidi šta nas očekuje od Futurephobiae u budućnosti. Last Rites je osim u digitalnom izdanju, dostupan i u formi kompakt diska.

Futurephobia – Last Rites spisak pesama:

1. Dark Forces
2. Forgotten
3. Time Can’t Stand Still
4. Spirit with The Axe
5. Witchcraft

Futurephobia - Last Rites
Produkcija85%
Originalnost30%
Vizuelni identitet70%
Uverljivost66%
63%Finalni utisak

Komentari