Album se pusti, i sluša od početka do kraja, i na sasvim adekvatan način, zatvori ga Fur Elise u Venefica izvedbi. Lepo.

  • Žanr: Darkwave / Ambiental / Neoclassical
  • Izdavač: Ekleipsi, 2008.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Ne znam kako vi, metalna braćo i sestre, pa ću reći u svoje ime – tokom višegodišnjeg slušanja omiljenog nam žanra, i recenzijaranja hrpe distorzirano-orijentisanih snimaka, napaćenom uhu bombardovanom svom tom energijom, masivnošću, nabudženošću (produkcijsko/sviračkom) veoma prija ono što čuje na albumima sastava Venefica iz Prokuplja… njihov klasično/ambijentalni darkwave, gde dominira klavir i akustična gitara, i gde je atmosfera melanholična ali potpuno opuštajuća, pogađa baš tamo gde treba… i moram reći da se veoma lepo osećam dok sobu ispunjavaju takvi zvuci…

Dosta o meni, idemo na snimak. Scarlet nije najnovije ostvarenje ovog sastava, već album iz 2008. godine, koji je elektronski objavljen za net label Ekleipsi, i dostupan je tamo za besplatan download. Čini ga devet atmosferski izbalansiranih kompozicija, sa osvrtom na klasičnu zaostavštinu, a nema potrebe da izdvajamo neke… Album se pusti, i sluša od početka do kraja, i na sasvim adekvatan način, zatvori ga Fur Elise u Venefica izvedbi. Lepo.

Marko Sinadinović je ključna ličnost ovog projekta, idejni pokretač i kompozitor, i u ovim vodama je od 2005. godine, kada se okreće od ekstremnijih metal podžanrova u akustične vode. Priču zaokružuje još jedan član, i to ženski, devojka Amelia Klisinski, i pomenuti dvojac se u ovim vodama, i više je nego očigledno, odlično snalazi.

Spisak pesama:

1. Scarlet
2. Lilium
3. Little Fragments
4. For My Solemn Grief
5. Silent Chambers of Solitude
6. Air on a G String
7. Moonlight Sonata
8. Des Nachtens Suss’ Gedone
9. Fur Elise

Komentari