Album je snimljen u Srbiji, ali master je urađen u Americi, čime je death metal ovog sastava dobio svetsku dimenziju

  • Žanr: Death Metal
  • Izdavač: Manitou / Thundering / Pervade, 2008.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Iskren da budem, već nakon druge pesme sam se smorio od onog „This is new Amon Din album Where the Dreams no Longer Exist“, jer sasvim je jasno da je reč o promo kopiji i kad se to kaže jednom u pesmi, a ne tri puta. Malo milosti i prema novinarima ne bi bilo zgorega, otežava slušanje u pm…

Ali dobro, Amon Din, drugi album, toliko dugo najavljivan, i očekivan. Sastav je pod Legacy menadžmentom, i to im je obezbedilo evropsku turneju sa Nile, Grave i Belphegor, o čemu je bilo koji domaći metal sastav sličnog usmerenja mogao samo da sanja. Album je snimljen u Srbiji, ali master je urađen u Americi, čime je death metal ovog sastava dobio svetsku dimenziju. Dugo se čekalo na ovaj materijal, ali valja odmah pomenuti da su stvari kompaktne i precizno definisane, a ekipa usvirana, što bi moralo i da se podrazumeva, imajući u vidu i turneju koju su prošli, iskustvo momaka iz benda, kao i pretenzije ka svetskoj metal sceni.

Tu i tamo provuče se pokoji tekst na srpskom, ili etno melodija i ritam, no, fanovi death metala, budite bez brige, ovo je čistokrvni, klasični DM sa thrash metal uplivima. To bih sa druge strane i naveo kao jedinu zamerku, ničega ovde nema što nije odavno naučeno, i mnogo puta presvirano. Drugim rečima, identitet je nešto na čemu bi AD morao poraditi na narednim snimcima, koje, nadam se, nećemo čekati koliko ovaj jesmo.

Spisak pesama:

1. Intro/Doom of The Centuries
2. Where The Dreams No Longer Exist
3. Murder Begins
4. When The Sky Is Bleeding
5. Beast Of Nihilism
6. Intro II/Ime I Krv
7. Abysmall Ignorance
8. Sleepless Demise
9. Of Cadavers And Scum
10. Zavet (The Pledge)

Komentari