Vreme je da se pojave nove, mlađe snage, i da sveukupni nivo kvaliteta dignu za nekoliko stepenica više, a Aheront svojim primerom upravo to i radi

  • Žanr: Progressive Power Metal/Death Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

U par navrata već smo vam skrenuli pažnju na ovaj novosadski sastav. Aheront je sasvim sigurno među kvalitetnijim mlađim sastavima u Srbiji danas, a ovaj promo disk tu izjavu sasvim lepo potvrđuje.

Bend nastaje nakon što ex članovi power/prog sastava AliansA dolaze na ideju da pokrenu novi projekat, koji bi obuhvatio najbolje mlade metal muzičare koje Novi Sad u ovom trenutku ima da ponudi. Tako su u postavi Aheronta danas bivši i sadašnji članovi bendova Sangre Eterna, Aoora, Third Gallery ili Erupcija. Ubrzo potom otpočinje i snimanje tri pesme u NS Studiju Piknik, i rezultat je prvi zvanični promo EP.

Muzika koju Aheront svira je kombinacija power/progressive metala sa uticajima melodic death metala. Znatno zreliji rad nego što je to bio slučaj sa Aliansom, što je bilo i za očekivati, tj. ne bi ni valjalo da je drugačije. Svirka je tehnički potkovana, a pesme i ideje zanimljive i originalne (koliko to ovaj žanr danas dozvoljava). Pevač Miloš Krsmanović (ex Midgard) prvi je kojeg valja pohvaliti. Sigurno je jedan od boljih pevača ovoga žanra kod nas (posebno dobar rad u pesmi Immortal, ličnom favoritu ovog EPa), mada bi greh bio nepomenuti zavidan kvalitet i ostalih članova – svaki instrument odsviran je na pošteno zavidnom nivou!

Zemlja koja ima ovakve demo bendove, u teoriji, nema zašto da brine. Vreme je da se pojave nove, mlađe snage, i da sveukupni nivo kvaliteta dignu za nekoliko stepenica više, a Aheront svojim primerom upravo to i radi. Trk na myspace i proverite ove tvrdnje!

Spisak pesama:

1. Embraced by Spirits
2. Immortal
3. Illusion of Life

Komentari