Equinox poseduje sasvim dovoljno prepoznatljivih elemenata, iako ne izlazi iz (doduše veoma širokih) okvira koje prog rock i metal žanrovi postavljaju

  • Žanr: Progressive Rock/Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Mladi prog rock/metal sastav Equinox stiže nam iz glavnog grada, oformljen je 2007. godine, i među glavne uzore, navodi Dream Theater i Pain of Salvation.

Leaving Behind je prvi promotivni disk iz njihovog kampa, a čine ga četiri uravnotežene kompozicije, koje će opravdati navođenje gornja dva imena kao uzore, jer upravo o tome ovde i jeste reč – atmosfera je, recimo, nadahnuta onim što Daniel Gildenlow i kompanija rade uspešno već godinama.

Produkcija je ok, sve je jasno snimljeno i razumljivo, i zadovoljiće standarde koje ovaj žanr postavlja. Muzički izražaj ovog sastava bez sumnje je progresivan, i dva pomenuta benda ne treba da vas zbune ili nateraju na pomisao da pričamo o plagijatu. Equinox poseduje sasvim dovoljno prepoznatljivih elemenata, iako ne izlazi iz (doduše veoma širokih) okvira koje prog rock i metal žanrovi postavljaju.

Tehnički aspekt svirke nije na prvom mestu (iako se jasno čuje da ovi ljudi znaju svirati), tj. nećete izgubiti osećaj da slušate pesmu, a ne trkanje na instrumentima. I to je, rekao bih, za pohvalu. Lepe melodije, sasvim dovoljna zastupljenost svih instrumenata (gitare, klavijature, i ono što je nažalost često retkost kod domaćih bendova – bas gitara super zvuči)… svi sastojci su tu.

Ako smo dobro shvatili trenutno stanje stvari iz biografije, trenutno su u potrazi za vokalom i klavijaturistom, što ih usporava da se konkretnije (koncertno) predstave domaćoj publici, pa ostaje da im poželimo sve najbolje po tom pitanju.

Spisak pesama:

1. Table Round
2. Slight Change in Meaning of Life
3. Needles Your Way
4. Thus

Komentari