Po kvalitetu ovog demo snimka dalo bi se zaključiti da, pored toga što je u pitanju mlad bend, i članovi su takođe mlađi momci

  • Žanr: Melodic Death Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Skoro smo vam predstavili trenutno stanje na novosadskoj metal sceni, među kojima se našao i mladi melodic death metal sastav Myth. Ovaj promo EP prvi je u njihovom dosadašnjem radu (a koji je počeo u januaru 2008. kada su se još uvek zvali Demona’s Cry). Usledele su korekcije u postavi, pa i u imenu, i Myth je rođen.

Da pređemo mi odmah na stvar. Po kvalitetu ovog demo snimka dalo bi se zaključiti da, pored toga što je u pitanju mlad bend, i članovi su takođe mlađi momci. Nesigurnost u svirci (pogotovo kad je bubanj u pitanju, ili gitarski lead) oseća se s vremena na vreme, ali energija koju poseduju, jasno pokazuje da je u pitanju vatren sastav, pun energije i želje za dokazivanjem.

Njihov melodic death metal možda će na momente podsetiti na Children of Bodom, ali i generalno na švedsku melodeath scenu, od ranijeg In Flames, Dark Tranquillity, pa na dalje, jasno vam je već. Vokali su u scream/growl spektru, svirka je melodična, i sigurno mnogo efektnija na koncertima.

Nećemo biti previše strogi, i nadamo se da će kritike biti shvaćene pozitivno, jer im to i jeste namera. Za svaku je pohvalu to što se Myth bavi autorskim radom, mesta za popravku ima, ali i vreme je ispred njih.

Spisak pesama:

1. Devouer
2. Crimson Night
3. Deceiving Eyes
4. Missing Sun
5. Demona’s Cry

Komentari