Očigledno je da je potencijal Sick Distortiona veliki, i da u svojim redovima imaju fenomenalne gitariste i mnogo dobrog pevača!

  • Žanr: Thrash/Heavy Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Pričali smo o metalnim predstavnicima Knjaževca, Sick Distortionu, 2007. godine, prilikom recenziranja njihovog prvog Demo snimka. Taj demo snimak činile su tri pesme, koje se nalaze i ovde, s tim što tracklist ovde čini ukupno 12 pesama, što studijskih, što live zapisa… Thrash heavy metal priča nastavljena je, dakle, u istom ritmu i nakon dve godine.

Overdozed otvara disk, i sasvim je evidentan uticaj koji Metallica ima na ovaj bend. Starija Metallica, dakako. Već u sledećoj, The Pain, očigledno je da je potencijal Sick Distortiona veliki, i da u svojim redovima imaju fenomenalne gitariste i mnogo dobrog pevača!

I upravo su to dva elementa koja su ključna za pozitivne kritike koje ćemo uputiti u pravcu ovog benda – zreli gitarski aranžmani nagoveštavaju naslušanost i muzičku potkovanost, što uz ubedljivog vokala, svrstava ovaj demo snimak u red kvalitetnijih na trenutnoj srpskoj demo metal sceni.

Najkraće rečeno – Sick Distortion proizvodi sasvim dobar metal, a kvalitetnija studijska produkcija (jedini evidentan nedostatak ovog snimka) bi ih sasvim sigurno svrstala u red boljih na srpskoj sceni. Momci, bacajte se na skupljanje love i pravac studio!

Spisak pesama:

1. Overdozed
2. The Pain
3. Koren iz tri
4. Suffering
5. Oproštaj
6. Kataklizma
7. Koren iz tri (live)
8. Wish for a suicide (live)
9. Precious religion (live)
10. Suffering (live)
11. Opasne igre (live)
12. Zvezdane staze

Komentari