Ovaj put jasnije su vidljivi uticaji Bombardera, Slayera i Venoma, i nešto stabilniji snimak nego što je to bio slučaj pre tri godine

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2008.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Necromentor je upućenima od ranije poznat pod imenom Corruptor. Demo pomenutog benda 2006. dospeo je i do nas, i ostao zapamćen po vokalima, koji su bili tihi, odakle tada nastade i mogućnost tagovanja takvih vokala pod imenom „whispering growls“. 🙂 Malo šale, naravno, nije na odmet.

Necromentor je, dakle, bend kojim je nastavljena započeta priča, i sastav koji se bavi sirovijom, prljavijom varijantom thrash/black metala stare škole. Ovaj put jasnije su vidljivi uticaji Bombardera, Slayera i Venoma, i nešto stabilniji snimak nego što je to bio slučaj pre tri godine. Tekstovi su na srpskom jeziku, što uvek volim da pohvalim, ali bodu oči pravopisne greške, koje se ne bi smele dešavati (žar je iskonski, a ne iskonska, a paganskim „korjenima“ nedostaje slovo i). Iz toga možemo izvući samo jedan zaključak – sve je to metal.

Nastavljamo. Necromentorova muzika pogađa tamo gde je i najbitnije, u samo srce podijuma ispred stagea, izazivajući bez sumnje najstrašnije šutke, gde kose lete na sve strane, a glave jedva ostaju na ramenima. Egzekutora cenim da nije lako preživeti u prvim redovima iole posećenije svirke. Funkcioniše ova garažna produkcija na ovakvu muziku, sa posebnim šmekom koji stvaraju činele, pogotovo kreš, zvuk kakav sumnjam da sam ikad ranije čuo. Gitaristi dobro praše zamišljene rifove, posebno u Mračnim Satima, a i bas gitara ih svesrdno prati. Dođe trenutak da se i vokal pomene, pa je moguće jedino vratiti se na početak recenzije. Čovek opet polu-šapuće, ali ovaj put poprilično ubedljivije, biće da je gajba ovaj put bila prazna, a komšije odsutne. 🙂

I da se konačno uozbiljim, svakako da treba pohvaliti trud ovih momaka, znajući da sredina u kojoj rade nije blagonaklona ovakvom zvuku, a u svakom tonu se oseti ona iskrena i nesputana energija koja nas i drži u ovim muzičkim vodama. Za sada, tu je pet pesama, a pratićemo kako će stvari dalje da se razvijaju.

Spisak pesama:

1. Žar
2. Egzekutor
3. Mračni Sati
4. Paganski Korjeni
5. Agresori

Komentari