S obzirom da je u pitanju debitantski materijal i da je kompletan rad ovde (svi tekstovi, muzika, omot, produkcija), rad samo dvoje ljudi, slobodno ćemo vam preporučiti da isti proverite

  • Žanr: Melodic Rock/Hard Rock
  • Izdavač: One Records, 2010.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Bojana i Dušan, dvojac koji stoji iza sastava Accord, dočekao je objavljivanje debi albuma. Njihov rad smo vam već predstavili recenzijom promo CD-a iz 2009. godine, a ovaj put ćemo se osvrnuti na kompletan materijal, tj. album nazvan Probudi se!

Accord je poprilično jednostavno definisati – reč je o melodičnom (hard) rocku sa naglašenim klavijaturama, hitičnim kompozicijama i tekstovima na srpskom jeziku. Upravo to je demonstrirano sa ovih 10 pesama koliko ih se nalazi na albumu. Strofa, refren, solo – lako pamtljiv i pitak materijal, koji zaziva zlatna vremena YU rock škole (Kerber, Viktorija, Osmi Putnik, Osvajači…). Produkcija je ostala u granicama kućnih uslova, kao što se moglo čuti i na demo snimku, pa bi živ bubanj, i pored dosta dobrog rada gitara i klavijatura, svakako ulepšao ukupnu sliku. Sa druge strane, finalni zvuk poseduje old school šmek koji ovakva svirka i pesme zahtevaju.

Materijal zvuči kao skladna celina, od kojih donekle odskače jedna balada (Da li je moglo bolje), nešto složenija kompozicija Monolit (koja je dobro zagazila i u heavy metal vode) i jedna pesma na engleskom jeziku (GTA), za što, ličnog sam mišljenja, nema potrebe – znatno su ubedljiviji na maternjem.

Dakle, s obzirom da je u pitanju debitantski materijal i da je kompletan rad ovde (svi tekstovi, muzika, omot, produkcija), rad samo dvoje ljudi, slobodno ćemo vam preporučiti da isti proverite, ako ste fan pomenutog žanra, i iznad nabrojanih bendova, ali i naglasiti da bi se još efektniji rezultati postigli sa kompletnom postavom i nešto ubedljivijom produkcijom.

Spisak pesama:

1. Opet ti
2. Đavolica
3. Dr
4. Glas
5. Pusti me
6. Da li je moglo bolje?
7. Dosta je
8. Monolit
9. Dok sedim u tami
10. GTA

Komentari