Night Shift je snimio moderan rock album po svim standardima, i nagovestio potencijal benda koji bi mogao eksplodirati u godinama ispred nas

  • Žanr: Rock/Metal/Post-Grunge
  • Izdavač: Multimedia Records, 2009.
  • Web: Nightshift.co.rs
  • Piše: Nebojša Lakić

Srpska rock scena je, da se ne lažemo, u veoma lošem položaju. Muzička industrija se raspada, izdavača skoro da i nema, mediji tek tu i tamo podrže kakav rock sastav, dok na kioscima odavno ne možemo kupiti nikakvo štampano glasilo u kojem bi se pročitao kvalitetan intervju ili recenzija omiljenog nam benda. Imajući sve to u vidu, Night Shiftov album Bez zaklona u startu dobija znatno bolje pozicije, i nameće se kao pozitivno svetlo u ovim nesrećnim danima za gitarski zvuk.

Sedam godina nakon debija Undercovers, na kojem je beogradski sastav demonstrirao kako se obrađuju svetski pop klasici, izlazi autorski prvenac – Bez zaklona. Bend je koncertno stasao (skoro 2000 koncerata to najbolje potvrđuje!), autorski sazreo, i konačno je došlo vreme da vidimo kakve su im tačno mogućnosti i koliko inspirativni mogu biti kada nisu u pitanju Metallica, Sade, Ricky Martin, Eurythmics i ostali.

I da budemo potpuno iskreni – pogodili su direktno u metu. Devet je pesama na ovom albumu, sve su na srpskom jeziku, i zvuče sasvim logično kada se uzme u obzir dosadašnji rad grupe. Zvuk je definisan, produkcija fenomenalna, a pesme poput Nikada, Snovi (prvi singl), Ranjena ili Znam još pri prvim slušanjima izdvajaju se kao hitovi koji će postati zaštitni znak Night Shifta u vremenima koja slede.

Verovatno najbitnija osobina ovog benda je to što su momci uvek svirali u skladu sa mogućnostima, bez preteranih egzibicija i bespotrebnih instrumentalnih vratolomija. Imajući to u vidu, mora se reći da su pesme savršeno odmerene, gde su svi elementi složeni baš kako i treba. A treba pomenuti i Milanov vokal koji će bez sumnje pokupiti najviše simpatija kako starih, tako i novih fanova.

I dok se Negativ „Spustio na zemlju“ više nego prosečnim albumom, a Van Gogh izgubio u „Lavirintu“ bezidejnosti, Night Shift je snimio moderan rock album po svim standardima, i nagovestio potencijal benda koji bi mogao eksplodirati u godinama ispred nas.

Najtoplije preporučujemo!

Spisak pesama:

1. Snovi
2. Ranjena
3. Kad nisi tu
4. Nikada
5. Svejedno
6. Ja ću se boriti
7. Znam
8. Ogledalo
9. Daj mi snage (remix)

Komentari