Ako ste raspoloženi za headbanging, straight-in-face metal, i neobuzdanu energiju, na pravom ste mestu

Nema zime za srpski thrash metal. Iznenadna erupcija bendova, pojava desetina mladih čupavaca u dubokim belim patikama, sa prišivačima, natapiranim kosama, koji „režu vene“ na ranu Metallicu, Slayer, Kreator, Destruction, Sodom, Tankard i slične, željnih sviranja upravo te vrste metala, znojem i energičnim svirkama dokazala se prvo kod nas, da bi, evo, krenula i priznavanja izvan Srbije. Tako nakon beogradskog Nadimača, i Pollution dobija izdavački ugovor u inostranstvu, preciznije Meksiku, gde im za izdavačku kuću EBM Records izlazi album Modern Warfare.

Intro, i 10 pesama imamo ovde. Producent materijala je Luka Matković (Space Eater), a čovek zna kakav zvuk treba ovakvom bendu, dok je i ekipa iz Pollutiona apsolvirala žanr. Za razliku od već pomenutog Nadimača, Pollution se kreće nešto umerenijim tempom, iako znaju ubrzati kad treba, a Banetov vokal, kao uostalom sve vezano za ovaj snimak, može se opisati sa dve reči – thrash metal.

Jedini problem koji je ovde vidljiv jeste nedostatak identiteta, ali kako sam stekao utisak razgovarajući sa mnogim ovdašnjim thrash metalcima, malo kome je stavka „originalnost“ uopšte na repertoaru. Fanovi će se jasno prepoznati u ovom zvuku, prepoznala je to i izdavačka kuća koja je, letimičnim pogledom na njen zvanični sajt, Meka za ovakve bendove. Jedino što bi konkretniji efekat ovaj album sasvim sigurno izazvao da se pojavio pre kojih 25 godina, i hiljada sličnih albuma, u LP formatu… No, ako ste raspoloženi za headbanging, straight-in-face metal, i neobuzdanu energiju, na pravom ste mestu.

Spisak pesama:

1. Gate Of Madness (Intro)
2. Black River
3. Modern Warfare
4. Devil’s Henchman
5. Massive Overload
6. Absolute Pollution
7. Ruined Planet
8. Manic Depression
9. Elimination By Radiation
10. Deceiver
11. Open the Void

Komentari