Bubanj jednoličan, rifovi viđeni već milion puta, scream vokali sa nikakvim mogućnostima razumevanja tekstova…

  • Žanr: Black Metal
  • Izdavač: Okkult Darkness Records, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Nakon interesantnog introa, i prijatnog glasa sexy droljice koja baca nekakve satanističke mantre, kreće Sahrana – sirovo, brzo, gadno, sa minimumom produkcijskih rešenja (ako ista uopšte postoje). Bubanj jednoličan, rifovi viđeni već milion puta, scream vokali sa nikakvim mogućnostima razumevanja tekstova (jedino što se svako malo može prepoznati je reč Satana) – jasno vam je sa čime imamo ovde posla. Sveopštu sirovu svirku narušava tu i tamo pokoji intro, koji produkcijski potpuno drugačije zvuči od ostatka pesama, ali šta je tu je.

Sahrana je banjalučki minimalistički black metal sastav, i imali smo već susreta sa njihovim radom u prošlosti (tu je negde recenzija). Ništa se nije promenilo, a i verovatno nikad ni neće, jer je ovaj pristup black metalu potpuno sužen na samu srž tog žanra, i ne dozovljava ni sekundu pomeranja u levo ili desno. Bez sumnje će se pronaći oni kojima je upravo ovo to što žele od muzike, ali vreme kad je to bio širi krug metal fanova je davno završeno, i šta se tačno danas može postići sa ovim, ne bih znao. Što naravno ne treba da znači da je praćenje trendova jedino pravilno, da me ne shvatite pogrešno.

Sahrana je i dalje pakleni dvojac, Knjaz AlekSS i Vožd Jovan Pogani. Koliko smo načuli, sprema se i live postava, pa bi ovo sigurno bilo zanimljivije gledati uživo, nego slušati sa diska.

Šta još reći? Ništa. Nakon iznad ispisanih redova, moralo bi vam sve već biti jasno. Ako si potpuni underground black metal fan, navali, jer na tebe Sahrana i računa. Ostali, ne znam ni zašto ste uopsše počeli da čitate ovu recenziju.

Spisak pesama:

1. Intro (Satanic Pandemonium is Opened)
2. Hammer of Hatred in the Face of God
3. Ovde Nema Boga
4. U Slavu Tame i Zla
5. Our Sacred Black Boiled Blood
6. Master Satan
7. Satanic Sexual Dominated
8. Mrtvi i Raspeti Bog Inferiornih
9. Outro (Fall of Christian God)

Komentari