Melodična svirka i lepo osmišljene deonice svih instrumenata zadovoljiće zahteve prog populacije bez problema

  • Žanr: Progressive/Rock/Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2010.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

I, dok se prog rock metalci iz Rume, Burning Circle, spremaju na snimanje debi albuma u novembru, ovom prilikom predstavićemo vam njihov demo iz prošle godine, jer eto, igrom slučaja, to nismo uradili ranije (shame on us).

6 Track Demo je, dakle, upravo to – demo kojeg čini šest autorskih pesama ovog veoma inspirativnog i poprilično jedinstvenog sastava na domaćoj sceni. Materijal je snimljen u studiju Piknik kod Gosn. Bandara (Piknik, Horror Piknik) i poprilično verodostojno predstavlja vizije progresivne ekipe iz Rume.

Još od prvih taktova uvodne Dies Irae, sećam se da sam ostao zatečen kvalitetom, pre svega vokalnog soliste Aleksandra (čovek peva i svira bubanj!), dok je kompletna pesma u potpunosti ispunila očekivanja, i rekao bih, poprilično zasenila ostatak materijala. Ipak, ima tu još dosta lepoga da se čuje, ne brinite (Kindred Spirits i The Burning Circle of Life recimo, kao i desetominutna Ghosts Crying, par njih da pomenemo), dok je atmosfera poprilično mračna.

Melodična svirka i lepo osmišljene deonice svih instrumenata zadovoljiće zahteve prog populacije bez problema, iako valja naglasiti da Burning Circle znaju da zvuče poprilično besno na momente, kada im ni scream, ni growl vokali nisu strani. Klavijature, bas gitara, gitara, bubanj, vokal… zaista, svaki instrument zastupljen je upravo koliko bi trebalo, delujući tako timski i bez suvišnih ego tripova.

S obzirom da će se snimanje debi albuma obaviti u Chainroom studiju, već sada nije teško predvideti da ćemo dobiti visokokvalitetno prog (metal, rock – kreću se momci tankom linijom koja spaja ove pravce) ostvarenje tokom 2011. godine. Srećno im bilo u tome, a vi do tada, trk do Myspacea i proverite o čemu je ovde reč!

Spisak pesama:

1. Dies Irae
2. Gabriel Principle
3. Kindred Spirits
4. Ghosts Crying
5. Ruins of Mankind
6. The Burning Circle of Life

Komentari