Primetna je želja benda da svoj zvuk obogati dinamičnijim prelazima i promenama tempa i da se ne drži striktno paljbe iz svih oružija

  • Žanr: Groove Metal/Hardcore
  • Izdavač: Promo CD, 2010.
  • Web: MySpace
  • Piše: Marko Sinadinović

Zrenjaninski bend Rebirth of the Circle nastao je početkom 2008. godine, i sačinjavaju ga muzičari koji su već bili aktivni u drugim lokalnim hardcore/metal bendovima. Ovom prilikom predstavljaju nam se trećim demo snimkom nazvanim Promo 2010 koji sadrži dve numere – Nightmare i SK.

Preslušavajući ovaj (vrlo dobro produciran) demo, stekao sam utisak da je bend jako usviran, navežban, i da odlično poznaju materiju koju neguju kroz svoju muziku: downtuned gitare, snažna ritam sekcija, agresivni vokal, tekstovi koji govore o kriminalu, drogama i ostalim psiho-socijalnim problemima… Hardcore/metal u stilu američke škole sa primesama groove/thrasha je žanrovska odrednica benda za sve one koji vole kategorizacije. Primetna je želja benda da svoj zvuk obogati dinamičnijim prelazima i promenama tempa i da se ne drži striktno paljbe iz svih oružija kako je očekivano za bendove ovog žanra. Nightmare je pesma srednjeg tempa, vrlo raznovrsna, iako se stiče utisak da je energija pesme utihnula zbog ponegde nepotrebnih prelaza. Nasuprot tome, SK je pravi biser koji bend pokazuje u pravom svetlu – masivne gitare, ritam sekcija i ekspresivni vokal nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Takođe je u pitanju raznovrsna numera, ali ovoga puta, sve je na svom mestu.

Očekujem sa nestrpljenjem full length izdanje, a vi možete preslušati ove numere na myspace stranici benda i dati vaš sud.

Spisak pesama:

1. Nightmare
2. SK

Komentari