Nije sigurno boraviti u prvim redovima tokom nastupa ovog benda, osim ako niste raspoloženi za šutke, primanje/davanje udaraca i konstantni headbanging

  • Žanr: Thrash Metal/Heavy Metal/Hardcore
  • Izdavač: Demo CD, 2010.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Jagodinu je na karte domaćeg metal zvuka davno upisao sastav Alister, a nastavili su tim putem Infest i Stillborn Sun. Najnoviji doprinos srpskoj metal sceni iz tog grada stiže nam u vidu sastava Legion of Thunder. Prvi EP, šest pesama i – thrash, heavy metal zvuk sasvim solidnog kvaliteta!

Legija Groma je osnovana krajem 2009. godine, a u postavi su, kako biografija kaže, iskusniji muzičari koji su bili aktivni u raznim bendovima tokom godina, dok nisu odlučili da osnuju LoT i pomešaju razne stilove u nešto što nazivaju „Rock’n’Roll for 21st century“. Ipak, mojim ušima to više zvuči kao agresivni heavy metal ispunjen thrash metal i hardcore deonicama, sa ništa manje agresivnim Vladinim vokalima preko svega toga. Kako bilo, jasno je da nije sigurno boraviti u prvim redovima tokom nastupa ovog benda, osim ako, naravno, niste raspoloženi za šutke, primanje/davanje udaraca i konstantni headbanging.

Zanimljivo, većina pesama tek jedva da premašuje dve minute trajanja (samo jedna, poslednja, dobacila je do tri minute), ali kad se EP fino presluša, dođe se do zaključka da bi sve preko toga bilo potpuno suvišno.

Produkcija je sirovija, baš kao i sama svirka benda (Marko Vučković/Alister – Studio Wolf), i to bi otprilike bilo to – uverljiv start, i inspirativan EP, pa ako ste raspoloženi za kombinaciju iznad pomenutih žanrova, navalite.

Spisak pesama:

1. Rock’n’Roll for 21st Century
2. Days of Glory (Yet to Come)
3. Disaster of Mankind
4. Desert of Sorrow
5. Dr. Hannibal Lecter
6. God of War

Komentari