Šutki i headbanginga neće nedostajati na PB svirkama, to je sigurno

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Putrid Blood je (relativno) sveža thrash metalna krv na sceni. Osnovani su u Šidu 2008. godine, i nakon godinu dana, kompletirali postavu i snimili ovaj demo CD u novosadskom studiju Piknik.

Fire at Will sadrži sedam pesama (šest na engleskom, jedna na srpskom jeziku) koje su, bez sumnje, thrash metal. No, kako momci i sami navode, oseti se i hardcore škola (posebno u vokalnim linijama i u srpskoj pesmi), a black metal atmosfera provlači se kroz pesme Arrival i The End, koju bih lično izabrao kao najinteresantniju ovde. Ostatak materijala najlakše je opisati ovako – kec, brze solaže, precizni rifovi (gitaristi su odradili odličan posao), sirovi vokal, na-mestu produkcija (Gosn. Bandar vrlo dobro zna šta je thrash metal). Drugim rečima, šutki i headbanginga neće nedostajati na PB svirkama, to je sigurno.

Demo krasi i odlična naslovna strana (za thrash metal standarde, je li), što nas sve ukupno navodi do zaključka da imamo bend na koji ozbiljno može da se računa. Preporučujemo ovaj demo svakom poštenom thrash metalcu u okolini.

Spisak pesama:

1. Fire at Will
2. Anthem
3. Arrival
4. Serving the Untouchables
5. Dying
6. Pokvaren do Srzi
7. The End

Komentari