Veoma zrelo i profesionalno realizovano!

  • Žanr: Alternative Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2010.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Novosadski sastav Pry osnivaju bubnjar Zoltan Šimon i gitarista Arpad More, nakon što su napustili bend Lonesome Night. Cilj je bio istraživanje drugačijih muzičkih horizonata, i nakon kompletiranja postave i jednog demo snimka, pred nama je prvi promo CD, nazvan Frommorph.

Pry se bavi alternative metalom, sa konkretnim grunge uticajima (posebno u vokalnim bravurama Filipa Maletića), a paralele sa glavnim imenima tog žanra (Alice in Chains, Tool ili A Perfect Circle) bez problema se mogu povući. Produkcija materijala sasvim je pristojna, a muzičko umeće članova benda na nivou, bilo da je reč o odličnim gitaristima, impresivnom bubnjanju (Zoltanove veštine znamo i iz doskorašnjeg rada sa technical death metal bendom Disdained) ili već pomenutim Filipovim vokalima.

Na ovom EPu nalazi se pet pesama ujednačenog kvaliteta, iako bih, subjektivno gledano, akcenat stavio na poslednju (Lake of Fortitude part I). U tih nešto više od osam minuta, detaljno je pojašnjeno šta je to što ovaj bend želi od muzike, i koje su mu mogućnosti.

Ako se pronalazite u ovim muzičkim vodama, Pry je sasvim sigurno bend za vas. Veoma zrelo i profesionalno realizovano!

Spisak pesama:

1. Dance of the Wicked
2. Sweet
3. 8 Circles
4. The Lifter
5. Lake of Fortitude part I

Komentari