Sve četiri pesme su hitične, jasno je da ovaj dvojac zna šta radi

  • Žanr: Hard Rock/Melodic Rock
  • Izdavač: Promo CD, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Accord je beogradski projekat nastao 2009. godine, a čine ga samo dva člana: Bojana Roljić (vokal, klavijature) i Dušan Mandić (gitare, prateći vokali). Iza njih je nekoliko pesama koje su objedinili u ovaj promo disk, a trenutno je u toku snimanje albuma u sopstvenoj produkciji.

Accord se, dakle, bavi melodičnim hard rockom, sa tekstovima na srpskom jeziku, a atmosferom će vas, onog momenta kad krene prva pesma (Opet ti) vratiti u osamdesete godine, i zazvati sećanja na legende YU rocka, poput Kerbera, Viktorije, ranijih Osvajača i drugih. Produkcija, s obzirom da pomenusmo iznad da je sve rad dve osobe, tj. da bubnjar i basista ne postoje u postavi benda, sasvim je ok. Tj. sve se lepo razume, a pesme su melodične, sa izraženim refrenima. Gitare i klavijature su realizovane na način koji to ovaj pravac zahteva, dok je Bojanin glas (a bogami i imidž) takođe sasvim odgovarajući.

Sve četiri pesme su hitične (pomenuh da Accord zna napraviti refren, što je veliki plus), jasno je da ovaj dvojac zna šta radi. Najavljena je i mogućnost pronalaska preostalih članova nakon snimanja albuma, pa su i koncertne aktivnosti sasvim izvesne, a ovo bi bilo lepo videti i čuti i uživo.

Spisak pesama:

1. Opet Ti
2. Đavolica
3. Dr.
4. Glas

Komentari