Demonstriran je vrhunski metal, odsviran precizno, tehnički doterano… thrash/heavy metal najvišeg ranga

  • Žanr: Thrash/Heavy Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2009.
  • Web: Alistermetal.net
  • Piše: Nebojša Lakić

Sećate se ovih thrash metal Jagodinaca? Žarili su i palili koncertnim prostorima širom Srbije u prvoj polovini dvehiljaditih, i potom se bez traga i glasa povukli, bez ikakvih konkretnijih informacija. Tu i tamo širile su se glasine da ekipa snima novi album, pa zatim da taj album neće ni objavljivati, već će odmah snimati još noviji, i rekao bih da smo tu gde smo, tj. ovaj promo disk najavljuje povratak Alistera na scenu u velikom stilu, bar kad je konkretnost i ubedljivost ovog snimka u pitanju.

Nekoliko je osnovnih razlika u odnosu na dosadašnji poznati rad Alistera – prebacili su se na srpski jezik, što, kad se ove pesme poslušaju, uopšte nije minus, već naprotiv! U kombinaciji sa odličnom produkcijom, sivom atmosferom, i neočekivano dobrim Igorovim vokalom (!), sumnjam da će iko biti razočaran. Povrh svega toga, ako bend i nije bio koncertno i diskografski aktivan nekoliko godina, očigledno je da nisu gubili vreme i instrumenti im nisu kupili prašinu – demonstriran je vrhunski metal, odsviran precizno, tehnički doterano… thrash/heavy metal najvišeg ranga, bez preterivanja!

Dve pesme čine ovaj promo disk, koji najavljuje album Otrov – pesme Da li znaš šta je bol? i Gavran. Prva će vas zagrejati, naterati da klimate glavom zadovoljno u pozitivnom pravcu, a druga ostaviti bez teksta! Reč je, bez sumnje, o jednoj od najboljih domaćih metal pesama ikada. Svetski, a naše (srpski jezik, jel), i ovde može bez problema da se primeni – Alister je jači nego ikada.

Na albumu Otrov nalazi se 14 novih pesama (plus jedna bonus), i nadam se da nećemo dugo čekati na njegovo konkretnije predstavljanje.

Spisak pesama:

1. Da li znaš šta je bol?
2. Gavran

Komentari