Teško je reći nešto više s obzirom na produkciju ovog snimka

  • Žanr: Experimental/Alternative/Rock
  • Izdavač: Samoizdanje, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

DWtS je mladi beogradski sastav (oformljeni u septembru 2009.), koji se bavi eksperimentalnim alternativnim rockom, a aktuelni su samoizdanjem koje upravo recenziramo, demo CDom čudnog naziva a2010. Trenutnu postavu čine Jelena Ičić (vokali), Dušan Čoko (programiranje, semplovi) i Igor Stolić (gitara, bas gitara).

Nisam siguran, ali Dušan nam je od ranije poznat pod nadimkom Independor, imao je plejadu uglavnom black metal projekata, i vodio je Unchained Fanzin. Sad, možda nije u pitanju ista osoba, pa nećemo u detalje, pogotovo što ovo nema nikakvih dodirnih tačaka sa Independorovim radovima iz prošlosti, osim možda u produkciji, jer je i ovde poprilično loša. Semplovan bubanj, prenaglašena kontra činela zaista otežavaju slušanje (mogao je bolji drum kit da se pronađe). Gitare su još i ok, a Jelenin vokal opravdava ono „experimental“ u opisu žanra, jer tako i zvuči. Oseća se da je mlada devojka u pitanju, ali i potencijal da razvije glas u budućnosti; teško je reći nešto više s obzirom na produkciju ovog snimka. U poslednjoj pesmi čujemo i growl vokal stanovitog Igora Stamenovića, i tada nastaje još veći problem prilikom klasifikacije ovog snimka u striktno određeni žanr.

Ipak, ovo je demo snimak, pa nećemo biti tako oštri. Pogotovo zbog činjenice da je već najavljen novi materijal, sniman u beogradskom Archsound studiju, pa očekujemo konkretniji materijal, kada produkcija ne bude predstavljala problem. A najavljena je i The Gathering obrada, pesme Saturnine, pa ćemo nadam se uskoro čuti kako će i to zvučati.

Spisak pesama:

1. Loss
2. Sessions In The Dark
3. In Few Words
4. Closure
5. Light
6. Revival
7. Infinite

Komentari