Tama, psihodelija i „zdrava“ doza erotike (pesma simpatično nazvana Untitled (3some Lesbian Fist-Fuck Redemption), ključni su segmenti ovog izdanja

  • Žanr: Industrial
  • Izdavač: Deadknife/Nothing Special, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

O ovom industrial bendu do sada nije bilo reči na našem Portalu, ali jeste o njegovim članovima – Nikola Matenda (Tripno(i)sis, Unezverena Pepeljuga) i Nemanja Maček (Nihil) nisu nepoznata imena na domaćoj underground sceni, predstavili smo vam rad svih njihovih pomenutih projekata, pa je tako na red došao i ovaj gde su udružili snage – F32.

Kako rekoše u biografiji, ideja o pokretanju ovog benda nastala je nakon zajedničkog rada na Nihil vsTripno(i)sis split CDu.

Da pređemo, dakle, na stvar – F32 je industrial bend gde je taj industrial deo protkan psihodelijom; semplovi, raznorazni efekti, programiran bubanj, i čvrst gitarski zvuk dominiraju na albumu, i navešće vas da pomislite na bendove poput Nine Inch Nails ili Ulver (u onoj „nebuloznijoj“ eri). Dakle, tama, psihodelija (pretežno kreirana svesrdnom upotrebom klavijatura) i „zdrava“ doza erotike (pesma simpatično nazvana Untitled (3some Lesbian Fist-Fuck Redemption), ključni su segmenti ovog izdanja. Vokala uglavnom nema, a i kada ih ima, propušteni su kroz razne filtere.

Industrial scenu, moram priznati, ne poznajem previše detaljno da bih prognozirao uspeh ovakvom radu, posebno znajući da je reč o undergroundu koji je na našim prostorima još dublje i od metal scene. Ali ako vas ovakav zvuk zanima, ne gubite ništa ako ih proverite.

Najavljeni su i koncerti od polovine 2010, a postavi se pridružio i bubnjar (koji pored toga barata i klavijaturama i elektronikom) Ivan Dabić, pa će svakako biti prilike da se ovo proveri i uživo. Do tada, sva njihova izdanja (uključujući i Nihil i Tripno(i)sis) možete pronaći na netu, dostupna su za besplatan download.

Spisak pesama:

1. Open your eyes
2. Close your eyes (Heretic)
3. Untitled (3some lesbian fist-fuck redemption)
4. Nahib
5. Epiphany
6. Before the Birth
7. Početak
8. Bad Trip caused by Injection of Low Quality Heroin
9. Unsuccessful Rehab of Addicts in Christ-driven Institution
10. Skin Cuts

Komentari