U skoro sat vremena muzike, kroz 10 pesama, ovaj bend je dokazao da se kod nas može napisati i snimiti svetski album, prepun predobrih aranžmana i onog što je meni najbitnije – hitičnih pesama sa pamtljivim refrenima

Larska je sastav čiji sam album prvenac sa nestrpljenjem čekao. I to na osnovu samo jedne jedine pesme („Jeffrey“) koju čuh na YouTubeu! Za one koji ne znaju, ovaj super trio dolazi iz Kragujevca i u svojoj postavi ima dvojicu vrsnih bas gitarista i bubnjara, što ih već u startu čini egzotičnom pojavom, barem na našim prostorima. Naravno da je jedan od basista Duško Deda Jovanović, čovek koji svira u svim bendovima iz tog grada. Šalu na stranu, Larska je jednostavno morala biti iz Kragujevca, nekadašnjeg industrijskog giganta, a danas napaćenog grada kakvi su uostalom i svi ostali u Srbiji. Jednostavno idu jedno uz drugo.

Larska nije metal bend, kakav se očekuje na našem portalu, da se odmah ovde razumemo. U principu, ni sam ne znam šta su, ali je nečija kovanica stoner/grunge svakako nešto najbliže izrečeno. U njihovoj muzici možete čuti nekoliko muzičkih dekada, počev od psihodeličnih 70-ih, pa sve do 90-ih godina prošlog veka, koje lično obožavam. Sami kažu da sviraju fuziju stoner/grunge/psych/desert rocka, ili ako vam je lakše da shvatite – pomešajte Kyuss, Pink Floyd, Nirvanu, Sabbath, lude Melvinse i recimo Alice in Chains, što se pogotovo može čuti u Lukinim vokalnim rešenjima i dobićete Larsku. Ili možda ne. Nijedan od navedenih nije svirao u ovoj postavci. Uveravam vas da nećete imati problema da slušate bend bez gitara, jer ova njihova formula funkcioniše tačno i besprekorno.

Larska

Larska je trenutno jedan od najuzbudljivijih srpskih bendova novije generacije i to su uspešno preneli i na album prvenac koji je snimljen u studiju Wild Cat u periodu 2017-2018. U skoro sat vremena muzike, kroz 10 pesama, ovaj bend je dokazao da se kod nas može napisati i snimiti svetski album, prepun predobrih aranžmana i onog što je meni najbitnije – hitičnih pesama sa pamtljivim refrenima.

Larska je trenutno jedan od najuzbudljivijih srpskih bendova novije generacije

Da budemo iskreni, u poslednjih desetak godina je trend svirati stoner, a naravno da se vremenom sve reklo što se moglo reći na tu temu, pa me retko šta može oduševiti iz te branše. To kod Larske definitivno nije slučaj, te vam toplo preporučujem da preslušate Can’t Steal It. Eh, da – da ne zaboravim spomenuti i fantastičan rad plastelinom na naslovnoj stanici omota, delo pevača/basiste Luke Stoisavljevića.

Bravo, bre!

Larska – Can’t Steal It spisak pesama:

1. Wrong Way
2. The Epitome of Ignorance
3. My Name Is Nobody
4. Stearin
5. Can’t Steal It
6. Elegy
7. Jeffrey
8. Sisyphus
9. Graft (Bonus)
10. Satyagraha (Bonus)

Larska – Can't Steal It
Produkcija79%
Originalnost85%
Vizuelni identitet80%
Uverljivost86%
83%Finalni utisak

Komentari