„Po kratkom postupku“ obašnjava šta je beskompromisni metal i kako to u praksi treba da izgleda

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: AreaDeath Productions, 2011.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Speed thrash metalci Nadimač poznati su svakoj metalnoj glavi u regionu, u to sumnje nema. Pevač Dača toliko srčano odrađuje promociju benda putem socijalnih i svih drugih mogućih i nemogućih mreža, da ne možemo a da ne pohvalimo, i izrazimo nadu da će iz njegovog/njihovog primera učiti i drugi, mlađi bendovi.

Po kratkom postupku drugi je dugosvirajući album grupe, dok je splitove, live i demo snimke nemoguće prebrojati. Materijal je objavljen za AreaDeath Productions i reklo bi se da ekipi dobro ide. Veliki broj svirki i rastuća baza fanova svakako govore u prilog tome.

Novi album ne razlikuje se preterano od debija (Državni neprijatelj broj kec) – brzo („samo kec!“), surovo, direktno, bolno realno, bez dlake na jeziku – i dalje su glavne odlike Nadimača i ono što ih i izdvaja od ostatka srpske (thrash) metal scene.

Pesme su protkane hardcore uticajima, čuje se i punk, pokoji rif fino bi se uklopio i u black metal milje, mada gore potpisanog ovo sve i dalje najviše podseća na beogradski SMF kome je pridodata tona mržnje, brzine i mladalačke energije.

Na albumu su prisutni i razni semplovi, među kojima su i bajni govori ovdašnjih političara, a osim autorskih pesama, tu je i Kreatorova obrada Pleasure to Kill. Ostatak materijala, tih 35 minuta, zvuči kompaktno i „po kratkom postupku“ obašnjava šta je beskompromisni metal i kako to u praksi treba da izgleda.

Favoriti: Udri pseto, Samo kec, Kičma puca.

Spisak pesama:

1. Hapsi sve
2. Između dve vatre
3. Samo kec
4. Udri pseto
5. Znakovi
6. Smrtonosni ribolov
7. Gas do daske
8. Vitezi medicine
9. Kicma puca
10. Lapot
11. Bekstvo od slobode
12. Pleasure to Kill (Kreator cover)
13. Suicidal Command
14. Grinding Crossfire

Komentari