Nazivi pesama Metal Suite, Metalwar, War of Steel, Metalsteel jasno govore da je čelik, snaga i iskren metalni duh prvo na šta momci pomisle onog trenutka kada ujutro progledaju u krevetu

  • Žanr: Heavy Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2011.
  • Web: Elvenpath.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Neki će se možda zapitati šta nemački bend radi na portalu koji promoviše isključivo srpski metal i srodne mu pravce. Tako i jeste, tako će i ostati, da ne bude zabune. Međutim, kada se nas čovek nađe u postavi benda iz zemlje van ovih prostora, u prvim redovima smo tu da podržimo!

Elvenpath je true heavy metal bend iz Frankfurta, a predvodi ga Banjalučanin Dragutin Kremenović. Bend je osnovan 2002. godine, a Elvenpath im je drugi full length materijal, prvi sa Kremenovićem za mikrofonom. Od biografskih podataka, pomenimo da je grupa koncertno veoma aktivna, te da su nastupali sa imenima poput Sabatona, Cagea, Wizarda, Majestya i drugih.

Letimičnim pogledom na omot i tracklist, biće vam jasno o čemu je ovde reč. Naslovna strana je u najboljem Blind Guardian/Freedom Call maniru, dok nazivi pesama Metal Suite, Metalwar, War of Steel, Metalsteel jasno govore da je čelik, snaga i iskren metalni duh prvo na šta momci pomisle onog trenutka kada ujutro progledaju u krevetu. A nema sumnje da je Tolkin ostavio jak efekat na ekipu (od naziva benda, ili u pesmi Moria), pa uz osmeh na licu možemo zaključiti da je pred nama metal bend koji je ispoštovao sva nepisana pravila da bi se svrstao u by the book kategoriju.

OK, svirka. Svirka je super. Momci su precizni i talentovani muzičari, pesme melodične i zarazne, i sa te strane, poseduju solidnu dozu autentičnosti. Dragutin je dobar pevač, baš onakav kakav nedostaje našim bendovima sličnog usmerenja. Pesme su teatralne, bombastične, ukratko – sve ono što biste i očekivali od benda ovog usmerenja.

Ostaje nam da poželimo momcima sve najbolje u daljem radu, i da u narednom periodu dobace i do nas i zapale koju od lokalnih bina, bilo u solo ili festivalskom okruženju.

Potencijalni hitovi – Into the Future, Guardians of the Underground (Gamma Ray/Blind Guardian fanovi obavezno poslušati), dok će Metal Suite kvadrologija i The Truelogy trilogija obradovati svakog poštenog Manowar fana.

Spisak pesama:

1. For our Liberty
2. Into the Future
3. Guardians of the Underground
4. Moria
5. Enflaming Demands
6. Cellars of Doom
7. Metal Suite I (The Suite of Metal)
8. Metalwar (The Truelogy Part One)
9. Metal Suite II (The Suite of Steel)
10. War of Steel (The Truelogy Part Two)
11. Metal Suite III (The Suite of Iron)
12. Metalsteel (The Truelogy Part Three)
13. Metal Suite IV (The Suite of Heavy Metal Victory)

Komentari