Ako vam nedostaju prošla vremena, a death metal vam teče venama, proverite ovaj bend

  • Žanr: Death / Thrash Metal
  • Izdavač: Terror Blast Production, 2010.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

O senćanskom death/thrash metal sastavu Jane Dark do sada nije bilo neke konkretnije priče na stranicama SMP-a. A gde boljeg povoda za napisati rečenicu-dve, od objavljivanja debi albuma Voices from the Deep?

Rad ovog benda duboko je ukorenjen u underground vodama, pa ne čudi što je debi objavljen za izdavačku kuću koja je u sličnoj priči, Terror Blast Production iz Makedonije. Ekipa je aktivna još od 2000. godine, i tokom ovih 11 godina dešavale su im se stvari koje su dobro poznate većini domaćih bendova – konstantne promene postave, usponi i padovi (akcenat na ovom drugom), što je usporilo realizaciju debi albuma, koji je tek krajem 2010. godine izbačen na svetlost dana.

O čemu je ovde reč? Jane Dark je, najpreciznije rečno, old school deathrash metal bend, koji će naići na odobravanje fanova ranijih radova Carcassa, Bolt Throwera, Dismembera ili Benedictiona. O produkciji nema šta mnogo da se kaže; materijal zvuči solidno, iako valja istaći da je ostalo prostora za popravku, što će se, nadamo se, desiti već na najavljenom drugom albumu.

Snimak je doteran tehnički preciznom i zanimljivom svirkom, pa ako vam nedostaju prošla vremena, a death metal vam teče venama, proverite ovaj bend.

Spisak pesama:

1. Children of the Eternal Night
2. Behind the Walls
3. In the Mouth of Madnass
4. The Path
5. Unholy Ritual
6. In Your Nightmares
7. Lurking Fear
8. Falling Apart
9. From the Deep
10. Voices
11. In the Moment of Lost Feeling

Komentari