KK Street Bangers su pravi mali tribute thrash metal istoriji!

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2010.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Speed thrash metal konačno dobija kvalitetne predstavnike i u glavnom gradu Crne Gore! Reč je o bendu KK Street Bangers, čije prvo izdanje je upravo ovaj EP, fenomenalnog naziva Street Rotten Thrash Derby!

Sastav su 2008. godine osnovali gitarista Miloš Klikovac i pevač Marko Komlenac, kako kažu, iz želje da praše brzi i prljavi thrash metal, pod uticajem uličnog života, alkohola i dobrih starih thrash kultova prema kojima gaje duboko poštovanje. Vremenom im se pridružuje i basista Branko Jugović, i thrash metal trojka kreće u realizaciju svojih prljavometalnih, alkoholom natopljenih muzičkih vizija.

Četiri pesme na ovom EP-u zvuče upravo kako bi se i očekivalo od benda ovog kova – KK Street Bangers su pravi mali tribute thrash metal istoriji! Svirka je (dakako) brza, sirova, vokali su odlični, produkcija na mestu. Pridodajmo tome omot i prateće slike ove ekipe, i neće nam biti teško da zaokružimo ovu priču rečima da smo bogatiji za jedan perspektivan mladi thrash metal sastav koji zna šta radi.

„Bangersi“ poseduju sve potrebne resurse, mržnje im, očito, ne nedostaje (lokal patriotizam lepo je izražen u pesmi „Rotten Town“), pa savetujemo organizatorima svirki u regionu da ih zovu na iste, jer ovo je metal kakav najviše snage i crpi iz živih nastupa (mada ostaje otvoreno pitanje koliko je bend sposoban za koncert, s obzirom da nemaju bubnjara).

Spisak pesama:

1. Street Metal
2. Destruction Derby
3. Rotten Town
4. Thrashers

Komentari