Fanovi benda i uopšte death metala sigurno će biti zadovoljni ovim ostvarenjem

  • Žanr: Death Metal
  • Izdavač: Miner, 2012.
  • Web: Awaitingfear.com
  • Piše: Darko Živković

Awaiting Fear je bend kog ne treba posebno predstavljati. Death metalci iz Beograda se oglašavaju novim, drugim po redu albumom i prvim snimkom bez pevačice Alise. Basista i jedan od osnivača benda Lazar preuzeo je sve vokalne dužnosti i posao odradio na zavidnom nivou, a bend je zadržao svoju formu old school death metala, tako da nema razloga za brigu zbog personalnih promena koje su se dogodile nakon pređašnjeg albuma Dead Inside.

U 40 minuta, Awaiting Fear je spakovao 11 numera dobro „potkovanog“ death metala, kog odlikuju razorni vokali, brze pesme, pamtljive parole na refrenima, melodije/solaže i sjajan bubanj, koji sada „čuka“ Veljko, kojeg odmila zovu Manijak, a to zasigurno nije zbog činjenice da sakuplja poštanske markice (osim ako te iste markice ne skuplja baš manijakalno :)). U odnosu na prethodni materijal, može se jasno čuti korak napred, vredan rad i vežbanje, te su i same numere složenije i moćnije, sa više eksperimentisanja, što bend (pre svega) bez problema demonstrira i uživo.

Album je snimljen u sopstvenom studiju, dok je mastering urađen u Švajcarskoj, i ličnog sam mišljenja da je produkcija mogla biti za stepenicu viša, no, biće i toga na narednim ostvarenjima, ako se želimo „takmičiti“ sa svetom.

Fanovi benda i uopšte death metala sigurno će biti zadovoljni ovim ostvarenjem (koje je obogaćeno i bogatim bukletom) – nadamo se da će After Execution pomoći bendu da se pomeri i van granica ex-YU teritorije, jer bi trud (valjda) trebao da se isplati.

Spisak pesama:

1. Acid Rain
2. Asylum
3. Awakened
4. Chaos Coil
5. Executioner of Consciousness
6. Hate Ritual
7. The Headless Horseman
8. Satanized
9. The Tower
10. Warfield
11. Zeitgeist

Komentari