Rifovi su definitivno glavno oružje ovog benda, dok zamiljivo osmišljen bubanj i Ljubišin, skoro pa death/black vokal, nimalo ne zaostaju

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Miner, 2012.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Da se heavy metal muzika u našoj zemlji uspešno gaji i svira u gotovo svakom mestu (od Subotice do Vranja), dokazuje i debitantski album kuršumlijskog sastava Twisted Tales.

Iako situacija za metal muziku i nije baš najsjajnija i najisplatljivija (ako je to ikad i bila), uporni bendovi i ludi izdavači pre svega iz ljubavi prema istoj, istraju, trude se, snimaju, objavljuju i prezentuju svoju muziku i stavove.

Trio Twisted Tales nam u malo više od sat vremena isporučuje dobru dozu thrasha (sa čvrstim uticajima death metala), onog malo energičnijeg, žešćeg, bržeg ali i melodičnijeg u mnogim momentima. Jednostavno, nema pravila.

Rifovi su definitivno glavno oružje ovog benda, dok zamiljivo osmišljen bubanj i Ljubišin, skoro pa death/black vokal, nimalo ne zaostaju.

Materijal je zabeležen u smederevskom Paradox studiju (Srđan Branković) i produkcijski dobro zvuči, sem (možda) miksa bubnja, koji je i ranije bio boljka pomenutog studija, ali da ne sitničarimo, Twisted Tales je definitivno uspeo da se izbori sa albumima koji svakodnevno izlaze, a snimaju se za mnooooooogo veći budžet. U svakom slučaju, skuplje ne znači bolje, što nam je na We Shall Be Heard dostojanstveno pokazano.

Lični favoriti na albumu su „Gods of Decay“ (posvećena Chuck Schuldineru i ostalim Bogovima metala), „Total Tyranny“ i „Troops of Twisted“. Ono što svakako treba pomenuti je i bonus pesma „Nova Švabija“, gde se Twisted Tales oprobao i na srpskom jeziku uz, nažalost, uvek aktuelnu ratnu tematiku – doduše, ovog puta sa akcentom na II Svetski rat.

Na kraju, pomenimo i to da je omot takođe vredan pažnje, i nešto za šta bih se bez sumnje uhvatio na polici sa diskovima.

Spisak pesama:

1. Troops of Twisted
2. Colony is Sleeping
3. Gods of Decay
4. The Day I’ll Meet My Death
5. Manifest
6. Time Paradox
7. Being Supreme
8. The Odyssey
9. Total Tyranny
10. Pyramid of Pain
11. Four Tunes of War
12. Nova Švabija (Bonus)

Komentari