Što je Tankard za Nemačku, to je M.A.D:Goya za Srbiju!

  • Žanr: Thrash Metal / Punk / Hardcore
  • Izdavač: Miner Recordings, 2012.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Mislim da ovaj kultni sastav ne treba posebno predstavljati. Ukratko, što je Tankard za Nemačku, to je M.A.D:Goya za Srbiju!

Pre svega, ovde se radi o velikoj ljubavi prema omiljenoj nam metalskoj tekućini – pivu! Jednostavno, kada poslušate i pročitate tekstove, shvatićete i sami (ako kojim slučajem niste do sada), s obzirom da je M.A.D:Goya jedan od najstarijih bendova na sceni.

Nakon albuma Put olindrali avlijanera, M.A.D:Goya je odlučila da se pozabavi i starim pesmama („Divizija piva“, „Crni dom“, „Ready to Trash“, „I Hate You“), koje smo uglavnom mogli slušati na uvek zabavnim koncertima, ovog puta u novijem ruhu, sa (logično) boljom produkcijom (Dart Studios), što na kraju krajeva i nije najbitnija stavka bendu ovog tipa.

Goya je u osnovi uvek cepala poprilično jednostavni thrash metal kombinovan sa svim i svačim (hc, grind, punk), dok na albumu Sekta Alkohol ipak preovlađuje thrash sa jakim uticajima punk zvuka, vrlo pevljivih refrena sa karakterističnim Blažinim vokalom, koji me i dan danas asocira na plavušana iz Gorefesta.

Bend je ovaj album snimio u dvočlanoj postavi (Blaža Mad – gitara/vokali, Toma Car – bubnjevi), uz pomoć mnogobrojnih gostiju sa (uglavnom) novosadske scene. Dakle, bez preterane filozofije, 15 numera protkanih humorom i našom realnošću, koje itekako oslikavaju sonćanske pivopije.

Jednostavno – zavalite se u fotelju, otvorite pivo i uživajte… Ma, ne, bolje se skupite sa ekipom i napravite žurku za pamćenje, jer Sekta Alkohol je odličan soundtrack za takvu priliku! Pa, ko preživi – pričaće…

Spisak pesama:

1. Daj Goya pivo
2. Divizija piva
3. Divizija piva II
4. 66 piva
5. Kada padne noć
6. Gubitnik sa pedigreom
7. Bombarder
8. Crno dom
9. Lala u kafani
10. Radiation Sickness
11. Ready to Trash
12. Čekić u glavu
13. Barbequed Iguana
14. I Hate You

Komentari