Ekipa je na dobrom putu, znaju napraviti pesme, a poseban plus ide na poprilično originalan zvuk za ove prostore

  • Žanr: Melodic Rock / AOR / Hard Rock
  • Izdavač: Samoizdanje, 2011.
  • Web: Facebook
  • Piše: Nebojša Lakić

Beogradski melodic rock sastav Eon izbacio je debi album Život i san prošle godine u besplatnoj download varijanti, ali je nedavno realizovao i fizičko izdanje istog. Eto prilike da vam ga konkretnije predstavimo.

Eon je, neki znaju – neki ne znaju, sastav koji meša elemente progressive rocka, AOR-a i hard rocka. Pevaju na srpskom jeziku, prave hitične pesme, i opisali bismo ih kao „perspektivne“, da nije žalosne činjenice da je rock scena na ovim prostorima praktično na umoru. Tačnije, bendova još i ima, ali publike veoma malo, pa pozitivni primeri poput ovog prolaze poprilično nezapaženo.

Sastav je krčio svoj put na svirkama Radija 202, i duže vreme spremao debi izdanje. U realizaciji istog nesebično su im pomogli članovi Nevernih Beba – album je snimljen u studiju pomenutog benda, a klavijaturista Milan Đurđević svojim znanjem i višegodišnjim iskustvom upotpunio je ovaj CD odličnim aranžmanima, kakvih se ne bi postideli ni, recimo, kraljevi sympho prog zvuka Asia.

Eon zvuči veoma lepo. Pesme poput „Laži“, „Pevaj“, „Sam“ ili „Hoću da zaboravim“ svrstao bih među najbolje rock pesme snimljene u Srbiji poslednjih godina. Srđan ima dobar glas, istovremeno emotivan i čvrst, što je jako bitno, čak i presudno, za žanrove kroz koje se bend kreće.

Sa produkcijske strane, ostalo je prostora za popravku. Svi instrumenti dobro se čuju, ali, bendu ovog profila treba produkcija kakvu imaju upravo Neverne Bebe na svojim albumima. Ili pomenuta Asia. Ipak, jasno je da to iziskuje mnogo konkretniju finansijsku investiciju, a to je najčešće pucanj u prazno dok je situacija (sa rock muzikom) u Srbiji takva kakva jeste.

Generalni utisak je da je ekipa na dobrom putu. Znaju napraviti pesme, a poseban plus ide na poprilično originalan zvuk za ove prostore. Da li će biti uslova da se stvari dignu na još viši nivo, vreme će pokazati.

Spisak pesama:

1. Pevaj
2. Trag
3. Laži
4. Hoću da zaboravim
5. Povedi me
6. Zaborav
7. Sam
8. Ona zna
9. Još jednom za kraj
10. Za tvoje oči

Komentari