Materijal je čvrst, a grupa dokazuje da je orna za dobar posao…

  • Žanr: Prog Death Metal
  • Izdavač: Miner, 2012.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Bloodline ekipu iz Bečeja poznajem od samog osnivanja benda. Možda ste čuli za još milion bendova istog imena, ali je ovaj naš „domaći“ ima sjajnu priču oko toga, jer su dva člana rođena istog dana iste godine. Elem, ta dva člana (Kuki i Zoki) više nisu u bendu, koji se u poslednjih nekoliko godina transformisao u nešto drugačije, što zbog promene skoro svih članova, što muzički. Moram napisati da je (n)ova ekipa dobro uvežbana i mnogo stabilnija od prethodne, iako su (čini mi se) ove numere napisane nešto ranije, te imamo kombinaciju starog i novog benda.

Bloodline prvi EP i uopšte muzički pravac koji neguje, reklamira kao progressive death metal (death metal zvuk su doneli bubnjar Aca, koji se pošteno „raspucao“ na snimku i Karči kojeg poznajemo iz nekoliko novosadskih sastava), što manje-više i jeste, ali se po meni ovde kreću tankom linijom između tog nekog švedskog zvuka i metalcorea, kakav npr. gaji As I Lay Dying (poslušajte samo numeru „Scars of Reality“, ujedno i moj favorit).

Na ovom disku, Bloodline predstavlja tri numere, kraći instrumental i obradu pomalo zaboravljenog Danziga – „Five Finger Crawl“. Materijal je čvrst, grupa dokazuje da je ova ekipa orna za dobar posao, rifologija odlična, dva basa bukvalno ne staju od prve do poslednje sekunde, Karčijev vokal standardno dobar, mada mi se čini da u nekim delovima i preklapa muziku.

Ovaj EP potpomogli su i gosti pevači – Alisa (ex-Awaiting Fear), kao i Andy Stevens i Dejan Poljvaš iz novosadskog metalcore benda Hollow My Eyes. Bend sam i više puta pogledao uživo, te mogu odgovorno tvrditi da ovo uspešno prenose i na binu, što je za svaku pohvalu.

Lično bih voleo da se našla još koja pesma i da sve ovo duže traje, ali je ipak dovoljno da se Bloodline prvim dobrim snimkom (produkcija na mestu, omot je mogao biti malo maštovitiji) još više približi slušaocima. Mladi su, imaju vremena za album. 🙂

Spisak pesama:

1. Hell Season
2. What Went Wrong
3. Scars of Reality
4. Five Finger Crawl (Danzig)
5. Infinity

Komentari