Sjajan materijal za početak rada jednog benda…

  • Žanr: Symphonic Black /Death Metal
  • Izdavač: Miner, 2012.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Da budem iskren, za beogradski Sakramentum nisam čuo ranije, te nisam imao pojma šta očekivati od debitantskog EP-a Beyond the Dark Mountains, koji sa pet kompozicija, traje malo manje od 20 minuta.

I prijatno sam se iznenadio, jer su me vratili u prošlost – recimo da skoro nisam pustio ovakvu postavku: ženski scream vokali (malo blaža varijanta Angele/Arch Enemy), clean vokali, klavijature koje su u ovom slučaju ravnopravni instrument, sjajno aranžirane/odsvirane, dakle nisu tu samo da upotpune muziku i atmosferu iste, ne tako komplikovane ali efektne rifove i ritam sekciju koja je apsolutno na mestu.

Recimo da je osnova žanrovske odrednice simfonični black/death metal, sa uplivima i ostalih metal podžanrova, kao što su power, pa i doom. Meni sjajna kombinacija i preporuka da se i u budućnosti nastavi ovim pravcem.

U samim numerama se oseti jak uticaj ranog Dimmu Borgira, što članovi benda i ne kriju. Neki klavirski pasaži su me podsetili na moje sugrađane Amentes, što je svakako još jedan dodatni plus.

Sjajan materijal za početak rada jednog benda, Miner je još jednom dokazao da ima uvo za pravu stvar. EP je zabeležen i produciran u studiju Paradox sa Srđanom Brankovićem. Pohvale i za omot (Slobicus Doomicus).

Očekujemo debi album, za početak, više nego dobro!

Spisak pesama:

1. Dark Trail of the Ancestors
2. Victims of War
3. When Darkness Surrounds
4. Relentless Angel
5. All Beauty Must Die

Komentari