Helltard u svojim pesmama uspešno implementira i hardcore, crust, pa i r’n’r rifove/solaže

  • Žanr: Grind / Crust / Fastcore
  • Izdavač: Fucking Kill! Records, 2012.
  • Web: Helltard.bandcamp.com
  • Piše: Sava Karadžić

Helltard je jedan od retkih aktivnih grindcore/crust bendova na ovim prostorima, koji kontinuirano radi, snima i svira gde god ima struje.

Nakon EP-a Podstrekivač, mini-evropske turneje i koncerata sa malo poznatijim Nux Vomica i Graf Orlock, ove godine izašla im je i split ploča (10″) sa bendom The Truth, koja je objavljena na vinilu u tiražu od 300 primeraka.

Ako malo bolje pogledate naslovnu stranu omota i naziv EP-a, verujem da će vam ime Napalm Death i njihov legendarni album Scum pasti na pamet. Međutim, iako su „birmingenski prašinari“ uticali na gotovo svaki grindcore bend na planeti zemlji, Helltard u svojim pesmama (koliko im vreme dozvoljava, jer ovaj snimak traje svega sedam minuta) uspešno implementira i hardcore, crust, pa i r’n’r rifove/solaže.

Kompletan materijal je „otpevan“ na našem jeziku, a snimljen je u studiju Wild Cat u Kragujevcu. Cena ploče je 700 dinara, pa ako ste fan istih, obavezno nabavite i podržite bend. Za sve ostale, kompletnu diskografiju možete poslušati/skinuti sa zvaničnih stranica Helltarda.

Spisak pesama:

1. Naše groblje
2. Bez promene
3. Fukušima
4. Vavilon
5. Košmar
6. Glava u kutiji

Komentari