Cold Blood War od početka hvata slušaoca za gušu i sledećih pola sata ga maltene neprestano tuče metalnom šipkom po glavi, sve dok mu ne raspori lobanju

  • Žanr: Death / Thrash Metal
  • Izdavač: Xtreem Music, 2014.
  • Web: Facebook
  • Piše: Sava Karadžić

Da li volite prethodna tri albuma Infesta? Ako je odgovor potvrdan, onda ćete voleti i Cold Blood War. Itekako ćete ga voleti! Cold Blood War od početka hvata slušaoca za gušu i sledećih pola sata ga maltene neprestano tuče metalnom šipkom po glavi, sve dok mu ne raspori lobanju!

Izdat od strane španske etikete Xtreem Music, Cold Blood War je definitivno najzrelije, najbolje producirano i odsvirano izdanje grupe, koje usput u sebi sadrži neke od najupečatljivijih kompozicija u dosadašnjoj istoriji benda. Momci se nepogrešivo i dalje drže putanje koju su zacrtali na Anger Will Remain, a zatim je progresivno unapređivali svakim sledećim ostvarenjem.

U prevodu, to znači da se i dalje kreću utabanim stazama koje su postavili Sepultura (uz dodatak da naslovna stranica omota Infesta neodoljivo podseća na njihovu ploču A-Lex), Slayer, Death, Vader, Death Angel i mnoge druge fenomenalne thrash/death metal grupe nastale tokom 1980-ih i u prvoj polovini 1990-ih godina.

Foto: Ivo Oskar Osvald

Foto: Ivo Oskar Osvald

Odlična produkcija (rađena u studiju Citadela), koja svojom sirovošću odlično pristaje “retro“ stilu Infesta, delo je pevača/gitariste Space Eatera, Luke Matkovića, koji je dozvolio instrumentima da “dišu“, ne daveći ih bespotrebno u kojekakvim kompresijama. Matković je na ovom izdanju ostavio i audio pečat, svirajući solo deonicu u numeri “Demonic Wrath“.

Ja stvarno ne mogu da izdvojim ni jednu pesmu kao favorit, pošto se prosto oseća da je u svaku uložen veliki trud, ne bi li se dobilo kvalitativno ujednačeno delo u kome nema mesta za puko upotpunjavanje minutaže. Pomenuta “Demonic Wrath“ jeste jedina numera koja, znalački postavljena na samoj sredini izdanja, slušaocu/žrtvi daje mogućnost da bar na čas predahne u sveopštem pokolju koji stvara ostalih osam kompozicija, počevši od uvodne “Destroyer Of Their Throne“, pa preko “Among The Fallen Ones“ koju je glasovno obojio Glad (May Result, ex-The Stone), sve do završne “Neka vatre gore“ koja, otpevana na srpskom, daje na samom kraju još veću draž ovoj zveri od albuma.

Bez lažne skromnosti mogu reći da posle izdanja kakvo je Cold Blood War, Infest s ponosom može predstavljati Srbiju na samom vrhu novijeg svetskog talasa thrash/death metala, rame uz rame sa izvođačima kao što su Havok, Evile, Revocation ili Savage Messiah. Samim tim, Cold Blood War postavlja Infest na mesto jednog od vodećih ekstremnih bendova na prostoru Balkanskog poluostrva. I to sa pravom!

Spisak pesama:

1. Intro
2. Destroyer of Their Throne
3. Of Everlasting Hate
4. Kill Their Weakness
5. Among the Fallen Ones
6. Demonic Wrath
7. Nuclear Warlust
8. Cold Blood War
9. Terror Lord
10. Neka Vatre Gore (bonus)

Infest - Cold Blood War
Produkcija91%
Originalnost68%
Vizuelni faktor89%
Uverljivost97%
86%Finalni utisak

Komentari