Ako cenite underground duh i posvećenost kakva je ovde u praksi demonstrirana, definitivno proverite ovaj album. Mogli biste biti veoma prijatno iznenađeni.

Luka Milojica, pevač, kompozitor i multiinstrumentalista, oglasio se sa četvrtim izdanjem. Milojica, ako ste preskočili ranije radove, živi u Kanadi, a poreklom je iz naših krajeva (Republika Srpska). Iza njega su tri snimka – demo Plagueswept iz 2010., te albumi Spellbook iz 2012. i Demonicon iz 2015. godine. Haiduk je, dakle, one man projekat usmeren ka death/black metalu sa kašičicom thrash metala ubačenom u miks.

Exomancer čini 10 pesama, i oni koji su upućeni u prethodne radove, otprilike znaju šta mogu da očekuju – svirka je žestoka i direktna, ali istovremeno i melodična, gitare su i dalje noseći detalj cele priče, a materijal je generalno gledano atmosferičan i dobro osmišljen – što je detalj koji se provlači kroz Lukin rad od prvog snimka. Growl vokali su potisnuti u drugi plan (tu je i nekoliko instrumentala), dok je furiozna svirka ono što „prodaje“ album. Nažalost, bubanj je i ovoga puta semplovan, što umanjuje kvalitet snimka, iako produkcijski gledano, situacija je zadovoljavajuća. Ipak, nesumnjivo bi poseta konkretnijem studiju i snimanju tog bubnja „kako bog zapoveda“ digla celu priču na znatno viši i profesionalniji nivo.

Materijal je generalno gledano atmosferičan i dobro osmišljen – što je detalj koji se provlači kroz Lukin rad od prvog snimka

Pomenuh već gitare – Luka je majstor svog instrumenta. Poslušajte numeru „Blood Ripple“ i sve će vam biti jasno – bilo da je reč o rifovima ili solažama, čovek i te kako zna posao. Precizna i jasna svirka, posvećenost do maksimuma.

OK, svima nam je jasno da je muzike danas previše, scena je pretrpana i teško je fokusirati se na snimke poput ovog u moru izdanja, ali ako cenite underground duh i posvećenost kakva je ovde u praksi demonstrirana, definitivno proverite ovaj album. Mogli biste biti veoma prijatno iznenađeni.

Haiduk – Exomancer spisak pesama:

1. Death Portent
2. Unsummon
3. Evil Art
4. Subverse
5. Icevoid Nemesis
6. Doom Seer
7. Pulsar
8. Blood Ripple
9. Once Flesh
10. Crypternity

Haiduk - Exomancer
Produkcija54%
Originalnost70%
Vizuelni identitet52%
Uverljivost73%
62%Finalni utisak

Komentari