Iskreno se nadam da će neko od izdavača imati sluha za Divination, kojim će svaki fan ekstremne metal muzike biti zadovoljan

  • Žanr: Metal / Deathcore
  • Izdavač: Adv. Promo, 2013.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Napokon dočekasmo i prvi zvanični deathcore album u Srbiji! Iako je pomenuti žanr već duboko pustio korene u svetu, kod nas to po običaju malo kasni, pa tako sem bendova End of the Hunt (verovatno prvi deathcore sastav u Srbiji) i Null, nismo imali priliku da slušamo nešto slično.

Instead of a Kill je na samom početku bio studijski projekat dobro poznatih muzičara sa srpske scene, koji su i snimili Divination: Jovan Dorkin (Draconic, Boneyard, ex-Magma), Marko Galantić (ex-Fakefreedom), Aleksandar Nikić Lale (Eyesburn, ex-Magma), Milan Popović (ex-Monument, ex-As I Fall), Miloš Kovačević (ex-Downstroy, ex-Decontrolled, ex-Draconic…) i Nemanja Trećaković (ex-Consecration). Dakle, govorimo o svojevrsnoj srpskoj super grupi.

Krajem prošle godine završen je album prvenac, koji je zabeležen u studiju Blaze u Beogradu. Na albumu, koji sadrži osam pesama plus nekoliko introa, možemo jasno i glasno čuti kako se demonstrira sila! Jednostavno, malopre pomenuti muzičari nisu mogli (tačnije, nisu smeli) snimiti loš materijal, pa u ovih dobro isproduciranih 37 minuta, možemo čuti sjajne deonice i definiciju deathcore zvuka, mešavinu extreme death metala sa gruvačkim hardcore elementima, kroz koje se provlače melodije, neparni ritmovi, i brze deonice. Dorkin ovde dokazuje zašto je jedan od najboljih metal vokala na sceni.

Iako se deathcore pravac rasuo po svetu, kao onomad nu metal, pa i metalcore, rodilo se bezbroj dosadnih ‘copy-paste’ bendova, što sa našim momcima zaista nije slučaj. Ovde ima hitičnih momenata („Eyes of the Sickest“, „The Creator of Lies“), pesme su pamtljive, i iskreno se nadam da će neko od izdavača imati sluha za Divination, kojim će svaki fan ekstremne metal muzike biti zadovoljan.

Dobra vest je da je Instead of a Kill sa osveženom postavom krenuo da radi i na novom materijalu, kao i na spremanju koncertnih aktivnosti, pa ostaje da vidimo šta budućnost donosi za ove momke.

Spisak pesama:

1. Intro
2. Flying Spaghetti Monster
3. The Creator of Lies
4. Eyes of the Sickest
5. Observing What is Stored in the Subconscious
6. Divination
7. Guttural Sounds
8. Plastic Pelvis
9. Fetal Ethanol
10. Status: Thinking
11. Elephants in the Closet

Instead of a Kill - Divination
Produkcija73%
Originalnost80%
Vizuelni faktor84%
Uverljivost90%
82%Finalni utisak

Komentari