Obavezno štivo za ovu godinu!

17 minuta i koja sekunda pride, koliko traje Atmanam Viddhi EP je, bez pogovora, odlično uloženo vreme za mentalnu rehabiliticiju. Bratstvo Marrow of Salvation (Jagodina/Beograd) u svom kazančetu mraka kuvaju odličan materijal po sopstvenom receptu, sa akcentom na samu supstancu. Receptura koja sadrži sastojke nekoliko bliskih podžanrova, a kada to kažem, mislim pre svega na doom, black i death metal, puni etar teskobnom aromom, bez nepotrebnog žrtvovanja snage i čvrstine.

Atmanam Viddhi je dvodelni EP, a svi elementi koji ga čine su na svom mestu. Ne vidim, tačnije ne čujem nikakve propuste i manjkavosti u trouglu produkcija/pisanje/izvedba. Naprotiv. Balans ova tri elementa je odličan, što je preko potrebno da bi se uspešno izgurala ovako upečatljiva atmosfera, a Atmanam Viddhi jeste unikatan rad na domaćoj sceni.

Ne vidim, tačnije ne čujem nikakve propuste i manjkavosti u trouglu produkcija/pisanje/izvedba

Sa druge strane, voleo bih, ali stvarno bih voleo, da vidim kako bi izgledao full length album, jer recenzirati nešto što traje 17 minuta ne ostavlja baš previše prostora za dublju analizu, a rekoh već, čini mi se da supstance ima. Da li je zamisao MoS bila da se se kvalitet stavi iznad kvantiteta i da li će vremenom ideje biti akumulirane da se takav poduhvat ostvari, su stvari nagađanja, a ja ne bih da nepotrebnim špekulacijama kvarim aromu materijala koji zaslužuje da mu se posveti i pažnja, i vreme.

Kratak tekst u skladu sa trajanjem AV, ali bez diskusije, odličan učinak. Obavezno štivo za ovu godinu!

Marrow of Salvation – Atmanam Viddhi spisak pesama:

1. Sade Sati
2. The Star Sapphire

Marrow of Salvation - Atmanam Viddhi
Produkcija78%
Originalnost81%
Vizuelni identitet74%
Uverljivost85%
80%Finalni utisak

Komentari