Moćni vokali, česte promene tempa, spušten štim, solaže, izdvajaju ovaj sastav od ostalih klasičnih death metalaca

  • Žanr: Death Metal
  • Izdavač: Miner Recordings, 2013.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Novosadski death metal sastav Obscured ne sedi skrštenih ruku… da ne kažem instrumenata! Radi se, svira, snima, ali po mom mišljenju, još uvek ne pridobijaju pažnju koja im sleduje, iako dolaze iz velikog grada i svojom muzikom to itekako zaslužuju.

Upravo to dokazuje i novi album The Plague Within. U nesto više od tridesetak minuta, isporučuju zaista moćan death metal sa uplivima thrash/black zvuka, pa i nešto modernijih rešenja koje je svojevremeno patentirao Fear Factory.

Sedam pesama i tri instumentala sasvim je dovoljno da čujete šta nam Obscured ovog puta nude. Pre svega, osetna je definitivna popravka u produkcijskom smislu u odnosu na ranija izdanja, sami aranžmani i strukture pesama su na višem nivou, što pokazuje da Obscured ide uzlaznom putanjom i grabi ka kakvom-takvom uspehu. Moćni vokali, česte promene tempa, spušten štim, solaže, jednostavno izdvajaju ovaj sastav od ostalih klasičnih death metalaca. Sve to upotpunjuje bogat buklet koji je uradio bubnjar benda Tara Kerac, a jasno vam je odakle talenat ka ovoj vrsti umetnosti.

Trojka Khargash, Srđan i Tara isporučili su dobar album, a na vama je da ga pronađete i poslušate, a naravno i pogledate sastav ako gostuje u vašem gradu. Zabava je zagarantovana.

Spisak pesama:

1. In the Garden of Eden (Instrumental)
2. The Appalling of the World Above
3. Crimson Altars
4. God is Unhuman
5. Abominations
6. Eradicate
7. Integration into Void
8. Dawn of the End (Instrumental)
9. The Plague Within
10. Divine Fall (Instrumental)

Obscured - The Plague Within
Produkcija73%
Originalnost88%
Vizuelni faktor90%
Uverljivost72%
81%Finalni utisak

Komentari