Nekako me cela ova priča asocira na Nered, s tim da je Kolaps ipak muzički za nijansu žešći

  • Žanr: Rockcore
  • Izdavač: Miner Recordings, 2013.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Kolaps, vrlo aktivni novosadski hardcore bend, predstavlja se drugim albumom Bunt i (skoro) potpunim zaokretom, jer su tekstovi ovaj put na srpskom jeziku. Svoju muziku opisuju kao rockcore, što je poprilično precizno – dakle hardcore sa jaaaakim rock, pa i metalcore/groove uticajima, što morate priznati, nije bas čest slučaj.

Otprilike 70% albuma otpevano je na našem jeziku i možda je vreme da, recimo Ritam Nereda, dobiju svoje naslednike. Nekako me cela ova priča asocira na Nered, s tim da je Kolaps ipak muzički za nijansu žešći.

Bend se nakon nekoliko snimaka definitivno snašao u ovom žanru, a sve više i više ljudi obraća pažnju na njih, pa će ove godine dobiti priliku da otvore i kultni Koncert Godine u Novom Sadu.

Što se tekstova tiče, klasične teme – društvo, bunt, borba za život, revolucija, sloboda i sl. Produkcija je na zavidnom nivou, ali Kolaps je pre svega koncertni bend koji se na bini najbolje snalazi.

Ono što ih takođe odlikuje su sjajni spotovi, te ispod možete pogledati poslednju ekranizaciju numere „Skot (samo svoj)“.

Spisak pesama:

1. Ustajem
2. Pas
3. Jedna ljubav
4. Bez predaje
5. Do kraja
6. Bunt i revolucija
7. Skot (samo svoj)
8. Hank
9. Prayer
10. Hard
11. Will to Live

Kolaps - Bunt
Produkcija59%
Originalnost45%
Vizuelni faktor81%
Uverljivost50%
59%Finalni utisak

Komentari