Ono što ipak fascinira, jeste posvećenost celoj priči i iskreni duh koji se oseti od prve do poslednje sekunde

  • Žanr: Thrash / Speed Metal
  • Izdavač: Violent Solution Records, 2013.
  • Web: Facebook
  • Piše: Nebojša Lakić

Beogradski thrash / speed metalci Nadimač ove godine proslavljaju dva veoma važna jubileja – prvu deceniju rada, te objavljivanje novog albuma, inače trećeg po redu, za grčku kuću Violent Solution Records. Sve to, naravno, zaslužuje čestitke, te im želimo da i u budućnosti nastave sa beskompromisnim radom… A sudeći po nazivu albuma koji je pred nama, reklo bi se da upravo to i imaju u planu.

Nejebanježivesile je album-bomba, nema sumnje. Kao što upućeni u rad ovog sastava znaju, Nadimač je idealan za koncertne vratolomije, ludačke šutke ili skakanje na glavu, kao što je lepo opisano u jednoj od pesama. Imajući sve to u vidu, eventualni sitni produkcijski nedostaci mogli bi i da im se oproste, jer oni to sve desetostruko nadoknade na koncertima. Međutim, ovog puta ništa nije prepušteno slučaju, pa je i zvuk na albumu (Citadela Productions Beograd) upravo idealan za ono što Nadimač junački praši! Tuče ova četvorka iz svih oružja – precizno, uvežbano, sa energijom kakvu ne viđamo tako često kod domaćih bendova.

Kako to uglavnom i biva kod bendova speed thrash metal usmerenja, kec ritam na bubnju je nepresušan izvor inspiracije, a Nadimač svakako nije izuzetak po tom pitanju. Ipak, ovoga puta tu su znatno ozbiljniji i zreliji aranžmani, kako u sviračkom, tako i u vokalnom segmentu; ne bojte se, famozni kec i dalje dominira matijeralom, ali zna Nadimač i da „prelomi ritam“ stvarajući tako idealnu atmosferu za iznad opisane šutke i potpuni lom na koncertima.

Ono što ipak fascinira, jeste posvećenost celoj priči i iskreni duh koji se oseti od prve do poslednje sekunde – ne možete ovo svirati ako niste u priči 101%. Ostaje samo da se nadamo da će se to isplatiti, i ekipu zadovoljiti duhovno, ako već ne i materijalno.

Sve pesme možete preslušati na BandCamp stranici benda, pa otvorite pivo (dva, tri, četiri…) i proučite materijal pre vikend izlaska u grad. Sigurno da će vam veče biti znatno zanimljivije.

Spisak pesama:

1. Nezaustavljiva glas
2. Poslednji pogled sa visine
3. Metod skoka na glavu
4. Koma sutra
5. Smrt autoriteta
6. Grupna terapija
7. Masturbatorski lakat
8. Grad ispod grada
9. Crna reka
10. Silikonska divljina
11. Vukodlak

Nadimač - Nejebanježivesile
Produkcija70%
Originalnost68%
Vizuelni faktor81%
Uverljivost87%
77%Finalni utisak

Komentari