Pred nama je malo više od 30 minuta najmodernijeg metala sa velikom dozom metalcore zvuka, koji itekako zvuči svetski

  • Žanr: Melodic Metalcore
  • Izdavač: Samoizdanje, 2013.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Prosto je fascinantno da u našoj državi u gotovo svakom mestu (pa i najmanjem) deluje bar jedan bend žestoke orijentacije. Mladi momci iz benda Subway, koji relativno skoro završiše srednje škole, dolaze iz Ade, sićušnog vojvođanskog mesta, koje je većinom naseljeno mađarskom populacijom. Iako deluju nekoliko godina, iza sebe imaju zapažene nastupe, što po Vojvodini, što po Mađarskoj, gde su, između ostalog, uspeli nastupiti kao podrška legendama kao što su Ill Niño.

Nakon jednog (slabo promovisanog) demo snimka, evo i albuma prvenca koji se poprilično dugo čekao, ali je rezultat definitivno zapanjujući! Pred nama je malo više od 30 minuta najmodernijeg metala sa velikom dozom metalcore zvuka, koji itekako zvuči svetski, a ne kao da dolazi iz mesta koje većina ne bi ni na karti pronašla.

Momci zvuče sveže, čvrsto, i svirački i produkcijski, pesme su dobro struktuirane, refreni pamtljivi, scream i clean vokali odlični, a sve ovo je, priznaćete, neizbežno ako svirate moderni metal žanr. Klavijature su odlično postavljene i doprinose sjajnoj atmosferi koju ovaj bend isporučuje potencijalnim slušaocima.

Subway se oslanja na tradiciju i muziku sastava poput Enter Shikari, 36 Crazyfists, August Burns Red, Periphery itd. Na albumu se nalazi intro i devet numera, od kojih su sedam na engleskom, jedna je otpevana na mađarskom, a album zatvara obrada domaće dance atrakcije In Vivo i hita koji vas je verovatno iritirao svih ovih godina – „Tu tu tu“, pretpostavljate u metalnom pakovanju.

Bravo za ekipu i nadamo se da će ih neko pozvati i na svirku van Vojvodine.

Spisak pesama:

1. Local Symphonies
2. Continents
3. Obdurate
4. Illusion
5. Keep Calm and Go to Kill the Bomber
6. Journey into the madness
7. Legendary
8. Q.S.S.
9. Szikra feat. Edina
10. Tu Tu Tu (In Vivo cover)

Subway - Separated Promises
Produkcija79%
Originalnost81%
Vizuelni faktor86%
Uverljivost86%
83%Finalni utisak

Komentari