Ovo je verovatno najzrelije i najoriginalnije izdanje koje je ikad realizovano u našoj zemlji do danas (bar kad je black metal u pitanju), i koje će definitivno ostaviti traga u svetskim muzičkim tokovima

Da li je iko mogao da pretpostavi da će ovakav dragulj da se krije u Srbiji? Veličanstven bend i veličanstven album. S ovim rečima bih mogao i da završim recenziju, ali, hajde, možda ima nekih kojima je potrebno malo više dokaza.

Od čega početi? Evo, počećemo od vremena kad se još nije znalo (u tolikoj meri) za ovaj beogradski bend. Onog momenta kad mi je u ruke došla famozna Scream Until Yu Like It kompilacija, i kad sam čuo „Subaltern Crown…“, ostao sam zaleđen u mestu. Totalno ludilo. Ženski operski vokal me istog momenta zakucao za stolicu. Od tog momenta sam bio u misiji – pronaći celi album ovog benda. Zahvaljujući pojedinim piratima iz Srbije, koje ovde ne bih da prozivam, dolazi nam dovoljan broj primeraka ovog CD-a (jer ovde je stvarno nemoguće pronaći original, tako da se nema izbora). Album je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Melodični black metal, sa jako izraženim klavijaturama (moglo bi se reći da su vodeći instrument), interesantan bubanj, i odlične gitarske deonice. Sve je na svom mestu.

Takođe, i produkcija je za pohvalu. Uvodnu „Symphony by the Wind“, karakterišu crkvene orgulje, i najavljuju mračnu atmosferu koja se prostire kroz celi album. Sledi zatim „Personal Gates“ u kojoj se prvi put upoznajemo sa „koljačkim“ vokalom ovog benda (Srđan). U ovoj numeri se takođe pojavljuje i akustična gitara, koja baca dodatna pozitivna svetla na sveukupni ugođaj. Sledeća stvar „Marionette“ je takođe u senci klavijatura, ali i jako progresivnih gitarskih aranžmana. Zatim na red dolazi numera „Moon Filled With Wounds“, u kojoj klavijature zvuče kao da dolaze iz nekih prošlih John Lordоvskih vremena. Ovo je i prva numera u kojoj Kristina pokazuje svoje operske veštine. Pesma se zatim zakuvava u sve opšte veselje, i sigurno da je jedna od udarnih stvari sa ovog albuma. Nastavlja se „kuvanje“ i u sledećoj numeri, nakon koje dolazimo i do naslovnog instrumentala. Јako је prijatan za uho, kvalitetno i lepo urađen. Dolazimo tako i do otkrovenja na ovom albumu, numere „Subaltern Crown of Her Majesty“. Ako budete u mogućnosti, obavezno je preslušajte, i znaćete na šta mislim. Otkrovenje broj dva – „(Thy) Dark is Majestic“. Vesela numera i opet perfektan ženski soprano. O zadnje dve stvari neću puno da pričam, jer su tipičan nastavak na sve ovo.

Za zaključak da kažem da je ovo verovatno najzrelije i najoriginalnije izdanje koje je ikad realizovano u našoj zemlji do danas (bar kad je black metal u pitanju), i koje će definitivno ostaviti traga u svetskim muzičkim tokovima. Ako ne možemo da ih bijemo oružjem, onda i te kako možemo i moramo muzikom!

May Result – Gorgeous Symphonies of Evil spisak pesama:

1. Symphony by the Wind
2. Personal Gates
3. Marionette
4. Moon Filled With Wounds
5. I Wish You Dead
6. Gorgeous symphonies of evil
7. Subaltern Crown of Her Majesty
8. (Thy) Dark is Majestic
9. The Gust
10. Black Betrothal

Komentari