Ekipa svira veoma dobro i precizno, a ova vrsta metala, jasno je, najbolje će proći na živim nastupima

  • Žanr: Death / Thrash Metal
  • Izdavač: Miner, 2013.
  • Web: Facebook
  • Piše: Nebojša Lakić

Debi album beogradskih thrash/death metalaca Soul in Cage pred nama je posredstvom, koga drugog ako ne Miner Recordingsa… Deset pesama, direktno u glavu, kako i treba.

Album je snimljen u apatinskom studiju Nav (Nemanja Kalinić potpisuje produkciju), a pomenimo i gostovanje The Stone ekipe, Nefasa i Demonetrasa.

Soul in Cage se, dakle, deklarišu kao death/thrash metal, mada mojim ušima to više zvuči kao black / thrash metal, posebno zbog režećih vokala, ali i neretkih blast beatova, dok je zvuk nimalo ispoliran i sirov… Mašinerija bola, kako i kaže druga pesma na albumu.

Pojedine pesme ovde je jako teško izabrati, jer materijal je veoma ujednačen… Možda čak i previše ujednačen, jer nekoliko pesama u sredini kao da je snimljeno prema istim presetima i identičnim metronomom – tempo isti, rifovi poprilično slični. Ipak, odskaču „Pobuna“ i pomenuta „Machinery of Pain“, a one su u stvari i najviše blackerski obojene.

Ekipa svira veoma dobro i precizno, a ova vrsta metala, jasno je, najbolje će proći na živim nastupima, koje bend najavljuje za početak naredne godine.

Spisak pesama:

01. End of Times
02. Machinery for Pain
03. Naked Light
04. Into the Crossfire
05. Destiny
06. I Bring you Rapture
07. Raw Dog
08. Dying World
09. Used
10. Pobuna

Soul in Cage - Slavery
Produkcija70%
Originalnost68%
Vizuelni faktor73%
Uverljivost78%
72%Finalni utisak

Komentari