Bez sumnje, reč je o jednom od najboljih domaćih thrash metal sastava današnjice. Slobodno proverite ove tvrdnje

  • Žanr: Thrash / Speed / Heavy Metal
  • Izdavač: Miner, 2013.
  • Web: Facebook
  • Piše: Nebojša Lakić

Kragujevački metalci Deadly Mosh odlučili su da nas počaste EP izdanjem, kako bi premostili period između debi albuma Hellsound i ranije najavljenog Warlocks and Witches, koji bi u prodaji trebao da se pojavi krajem 2013. godine. Lepo od njih…

Evil in the Night donosi četiri pesme – tri autorske i jednu poprilično neočekivanu obradu. Naslovna numera u potpunosti nam demonstrira mogućnosti ovog sastava. Svirka je super, dok glas Miloša Priestkiller Stošića sigurno spada u red najpozitivnijih iznenađenja srpske metal scene u poslednjih nekoliko godina. Čovek poseduje zaista fenomenalan glas, više nego dobar akcenat engleskog jezika, a vokalne akrobacije kreću se u rasponu od klasičnog (Candlemass-doomish) heavy metala, pa do već standardno potrebnih scream i growl varijanti, neophodnih za jedan thrash speed metal sastav.

Srećom, vokal nije jedina pozitivna stvar na ovom EP-u, što bi bila ogromna šteta. Ekipa zna napisati pesmu, i u istoj staviti akcenat na ono što i jeste najbitnije, pa je tako stuktura pesama jasno definisana, a svirčki deo benda ne gubi se u bespotrebnim tehnikalijama, već nam nudi direktan punokrvni thrash speed metal protkan heavy nasleđem, koji je podjednako dobar za proučavanje kući, ali i za koncertne i festivalske bine.

Kao što rekoh, pored autorskih pesama, tu je i jedna obrada, i to glavne teme iz serije Only Fools and Horses, iliti po naški – iz serije Mućke. Možda je moglo i bez toga, ali imajući u vidu da traje tek 1:27, i da je više nego dobra podloga za kvalitetnu lomljavu i šutke, sigurno da neće smetati.

Produkcija takođe dobija visoku ocenu, pa tako svaki instrument čujemo kako treba, dok bih istakao da je bas gitara posebno dobro „izašla“ u finalnom miksu (Overkill škola).

Deadly Mosh rade pravu stvar, znaju šta hoće, i imaju znanje i iskustvo da to i izvedu na više nego zadovoljavajućem nivou. Bez sumnje, reč je o jednom od najboljih domaćih thrash metal sastava današnjice. Slobodno proverite ove tvrdnje.

Spisak pesama:

1. Evil in the Night
2. Codex Alimentarius
3. Fools and Horses
4. The End

Deadly Mosh - Evil in the Night
Produkcija78%
Originalnost70%
Vizuelni faktor81%
Uverljivost86%
79%Finalni utisak

Komentari